375 miljoen euro extra coronasteun voor gedupeerde bedrijven

24-02 11:33 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - Het kabinet trekt nog eens 375 miljoen euro extra uit om bedrijven door de coronacrisis heen te helpen. Het geld is bedoeld als tegemoetkoming in de vaste lasten en voor het niet kunnen verkopen van artikelen vanwege de lockdown. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vandaag bekend.

Bij de coronapersconferentie van gisterenavond werd duidelijk dat de lockdown nog langer gaat duren. Winkels mogen weliswaar weer klanten ontvangen op afspraak, maar slechts zeer beperkt: maximaal twaalf klanten per uur per winkelverdieping. Restaurants en cafés moeten de deuren voorlopig gesloten houden.

Daarom trekt het kabinet extra geld uit. De maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (de TVL-regeling) over het eerste en tweede kwartaal van dit jaar wordt verhoogd van 330.000 naar 550.000 euro per bedrijf per kwartaal voor het mkb. Voor grotere bedrijven gaat het plafond omhoog van 400.000 naar 600.000 euro per kwartaal. Het is de tweede verhoging in korte tijd, nadat eerder dit jaar de regeling ook al is uitgebreid.

De nieuwe veranderingen in de TVL-regeling worden eerst voorgelegd aan de Europese Commissie. Wanneer deze akkoord geeft, keert de uitvoerende dienst RVO de hogere tegemoetkoming aan ondernemers uit als een extra voorschot.

Daarnaast is besloten dat over het eerste kwartaal de vergoeding omhoog gaat voor winkels die blijven zitten met producten die ze vanwege de contactbeperkende maatregelen niet kunnen verkopen. Die vergoeding was tot dusver maximaal 200.000 euro en gaat omhoog naar 300.000 euro.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 apr 'Impossible Foods bereidt beursgang voor'
09 apr Nestlé ziet waarde in gebruik van voedingssupplement tijdens zwangerschap
09 apr Kraft Heinz wil productie van kleinverpakkingen ketchup snel opvoeren
09 apr Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
09 apr De deadline voor FSSC 22000 V5 komt snel dichterbij!
09 apr Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
08 apr Coca-Cola past Europese structuur aan
08 apr Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik van bewerkt vlees
08 apr Belgische voedingsindustrie: hard getroffen maar niet geveld
08 apr Nederlanders kochten voor recordbedrag paasboodschappen
08 apr Naast vlees kan er ook vis gekweekt worden uit spiercellen
08 apr Zijn verse producten van een mindere klasse je beste winstkans?
08 apr Webinar 22 april: Het belang van een vloer en afwatering in de voedingsindustrie
07 apr Van Delft breidt productie uit met chocolade
07 apr Carrefour breidt partnership met Deliveroo verder uit
07 apr Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
07 apr SelektMeat Products: 24/7 inzicht in temperatuurgedrag met TempWeb
06 apr Aviko-topman verwacht dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020
06 apr Voorlopig nog geen gezond eten op school
06 apr Danone wil komende jaren 1.850 banen schrappen
06 apr Nespresso lanceert eerste biologische koffie: Peru Organic
06 apr Veel consumenten hebben nog bedenkingen bij kweekvlees
06 apr Verkade: 'Datakwaliteit managen vereist een goede interne flow'
06 apr De volgende stappen in jouw reis naar digitale transformatie
02 apr Omzetdaling voor Tönnies in 2020
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?