Meer vlees verkocht via supermarkt en slager

WAGENINGEN - De hoeveelheid vlees en vleeswaren die in Nederland via supermarkt en de slager is verkocht, nam in 2020 met 4,6% toe.

De impact van coronabeleid op de verkochte hoeveelheid vers vlees bij supermarkt en slager is duidelijk waarneembaar. Ten opzichte van 2019 is er in 2020 sprake van een stijging in de hoeveelheid vlees die via het retailkanaal is verkocht. De stijging komt hoofdzakelijk voor rekening van vlees en veel minder voor die van vleeswaren. Vleeswaren dempen in feite de stijging, want de stijging van vlees exclusief vleeswaren is ruim 6%, terwijl de stijging 4,6% is als het om de totale hoeveelheid vlees en vleeswaren gaat.

In 2020 heeft de horeca de deuren voor een groot deel van het jaar moeten sluiten. Er werd hierdoor veel minder gegeten in restaurants en hotels. Dat heeft vermoedelijk zijn weerslag gehad op de aankopen van vlees bij slagers en via supermarkten.

De verkoop van kip en rundvlees nam met ruim 8% toe en de verkopen van varkensvlees met bijna 3%. Het aandeel vleeswaren ten opzichte van vlees is gedaald. Dit geldt zowel voor het totaal aan vlees als voor elk van de drie vleessoorten apart. 

 

Bron: Wageningen University & Research




Laatste nieuws