Meer vlees verkocht via supermarkt en slager
bron: FoodPro Network
WAGENINGEN - De hoeveelheid vlees en vleeswaren die in Nederland via supermarkt en de slager is verkocht, nam in 2020 met 4,6% toe.
De impact van coronabeleid op de verkochte hoeveelheid vers vlees bij supermarkt en slager is duidelijk waarneembaar. Ten opzichte van 2019 is er in 2020 sprake van een stijging in de hoeveelheid vlees die via het retailkanaal is verkocht. De stijging komt hoofdzakelijk voor rekening van vlees en veel minder voor die van vleeswaren. Vleeswaren dempen in feite de stijging, want de stijging van vlees exclusief vleeswaren is ruim 6%, terwijl de stijging 4,6% is als het om de totale hoeveelheid vlees en vleeswaren gaat.
In 2020 heeft de horeca de deuren voor een groot deel van het jaar moeten sluiten. Er werd hierdoor veel minder gegeten in restaurants en hotels. Dat heeft vermoedelijk zijn weerslag gehad op de aankopen van vlees bij slagers en via supermarkten.
De verkoop van kip en rundvlees nam met ruim 8% toe en de verkopen van varkensvlees met bijna 3%. Het aandeel vleeswaren ten opzichte van vlees is gedaald. Dit geldt zowel voor het totaal aan vlees als voor elk van de drie vleessoorten apart.
Laatste nieuws
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU
-
28 mrt Gezonder en duurzamer eten kan volgens studie voor hetzelfde geld
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt 2024 Trendrapport voor de voedings- en drankensector
-
28 mrt Onderzoek naar omkopingsrisico’s bij organisaties
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan