Amazon opent eerste kassaloze winkel buiten VS

LONDEN - Amazon heeft in Londen zijn eerste kassaloze winkel buiten de VS geopend. In tegenstelling tot wat verwacht werd, gaat het niet om een Amazon Go winkel, maar om een Amazon Fresh-supermarkt.

Amazon lanceerde het Fresh-concept vorig jaar in het Californische Woodland Hills. De nieuwe winkel in Londen sluit daar volledig bij aan en is dus eerder een supermarkt dan een gemakswinkel. Qua technologie is de winkel wel gelijk aan een Amazon Go. Klanten hoeven bij het binnenkomen enkel een streepjescode te scannen die wordt weergegeven in de app van Amazon. Het afrekenen gebeurt volledig automatisch op het moment dat de klanten de winkel verlaten.

Sinds de opening van de eerste Amazon Go, heeft de Amerikaanse retailer de technologie, die bestaat uit honderden camera’s en sensoren en gebruikt maakt van kunstmatige intelligentie, nog sterk verbeterd. Hierdoor kan het systeem nu ook overweg met klanten die kiezen uit bijvoorbeeld verschillende boeketten bloemen, tijdschriften of wenskaarten, aldus de BBC.

Amazon komt met eigen huismerk

Als onderdeel van de winkelopening heeft Amazon ook zijn huismerk "Our Selection" gelanceerd voor premiumproducten. Bovendien werkt Amazon voor een aantal producten ook samen met Morrisons en Booths. De winkel bevat tevens een punt waar online bestellingen afgehaald kunnen worden. 



 

Foto: Amazon



Laatste nieuws