De eerste stap naar digitale transformatie

ETTEN-LEUR - Elke reis begint met een enkele stap En elke grote mijlpaal is het hoogtepunt van een aantal stappen. Het draait allemaal om geleidelijke vooruitgang. Gedurfde stappen in de goede richting zetten om het doel te bereiken dat je stelt.

Hoewel elke reis uniek is, zijn er enkele waardevolle stappen die je kunt nemen bij het plannen van uw pad naar digitale transformatie.

Belangrijk om in gedachten te houden, is dat digitale transformatie anders is dan digitalisering, ook al klinkt het ongeveer hetzelfde. Om te beginnen zijn er twee vormen van digitalisering te benoemen.

  1. Digitalisering is de verschuiving van analoog naar digitaal. Nog niet zo lang geleden, hielden bedrijven hun administratie bij op papier - in de vorm van grootboeken of getypt in documenten. De processen zelf waren volledig handmatig.Toen werden computers gemeengoed en begonnen de meeste bedrijven al die papieren documenten om te zetten in digitale computerbestanden. Deze actie - het proces van het omzetten van informatie van analoog naar digitaal - is wat we bedoelen met digitalisering.
  1. Digitalisering betekent ook het gebruik van data om de manier van werken te vereenvoudigen. Het stelt je in staat om zaken te blijven behouden, maar op een snellere en betere manier. Je gegevens zijn direct toegankelijk en niet opgesloten in een archiefkast of opgeslagen tussen duizenden andere documenten in een lang vergeten map.

Het doel van digitale transformatie daarnaast is om waarde toe te voegen aan jouw bedrijf, zowel nu als in de toekomst. Dat is het hele doel van de reis. Digitale transformatie verandert de manier waarop je zaken doet en creëert in sommige gevallen geheel nieuwe manieren van werken.

Als je gebruik maakt van meerdere systemen (eilandautomatisering) die het moeilijk maken om snel, besluitvaardig en zelfverzekerd te zijn, is het misschien tijd voor de volgende stap. Je wilt beslissingen nemen op basis van up-to-date en nauwkeurige informatie.

Met digitale transformatie kun je een stap terug doen en alles wat je doet opnieuw bekijken, van interne systemen tot klantinteracties, zowel online als persoonlijk.

En door deze diepgaande evaluatie uit te voeren, kun je jezelf de volgende vragen stellen: "Kunnen we onze processen zo veranderen dat het nieuwe wegen naar betere besluitvorming en optimale efficiëntie opent?" en "Kunnen we een betere klantervaring creëren met meer personalisatie?"

Tegenwoordig zijn we stevig verankerd in het digitale tijdperk encreëren allerlei soorten bedrijven innovatieve, effectieve en ontwrichtende manieren om technologie te benutten. En misschien beschik je al over de juiste technologie - je kunt BI-oplossingen, betalingssoftware, een CRM of TMS hebben. Misschien heb je jouw oplossingen aangepast aan jouw behoeften terwijl je bedrijf blijft groeien?Of je zou een combinatie van beiden kunnen hebben.

Maar is het allemaal met elkaar verbonden? Is de communicatie naadloos? Maken de kosten van al die uiteenlopende oplossingen het de moeite waard?

Rekening houdend met bovenstaand, komt digitale transformatie neer op twee dingen:

  1. Maak je bedrijf toekomstbestendig - zodat je de uitdagingen van vandaag en morgen kunt aangaan. Je technologie is in beide gevallen voorbereid en er klaar voor.
  2. Verenig je business - Al jouw machines, al jouw gegevens, al jouw processen en teamgenoten gebruiken één enkele best-in-class oplossing. Je kunt in realtime communiceren en samenwerken met dezelfde informatie.

Maar waar begin je dan? We hebben de eerste drie stappen voor jou op je pad naar digitale transformatie uiteengezet:

  1. Bepaal jouw uitgangspunt - Voer een cross-functionele beoordeling uit van jouw huidige systemen, hun effectiviteit en de middelen die je nodig hebt om ze te onderhouden.
  2. Kies jouw bestemming - Verduidelijk kritieke prioriteiten die aansluiten bij jouw strategisch plan en begrijp hoe technologie jouw moderniseringsstrategie kan ondersteunen.
  3. Navigeer jouw pad - Ontwikkel een toekomstplan voor je bedrijf dat tegelijkertijd waarde toevoegt.

Als je aan deze reis begint, is het van onschatbare waarde dat je de juiste partner vindt.

Aptean kan helpen. Wij zijn een partner die de groei van jouw bedrijf bevordert. Wij zijn een partner die de food en beverage branche door en door kent. Wij zijn een partner die  jouw problemen oplost en je helpt succesvol te zijn.

Klaar om de eerste stap te zetten in jouw digitale transformatie traject? Ontdek nu hoe.

 

Bron: Schouw Informatisering from Aptean - partner FoodPro Network

 





Laatste nieuws