Meatable trekt voor 47 miljoen dollar kapitaal aan

24-03 11:09 | bron: FoodPro Network

DELFT - Meatable, het biotechnologiebedrijf uit Delft dat werkt aan de productie van kweekvlees, heeft voor 47 miljoen dollar aan extra kapitaal aangetrokken in een nieuwe investeringsronde. In totaal is er nu door investeerders 60 miljoen dollar voor het bedrijf beschikbaar gesteld. Meatable wil met het geld de kleinschalige productie op Biotech Campus Delft uitbreiden en meer kweekvleesproducten ontwikkelen.

Het consortium van nieuwe investeerders in Meatable bestaat uit Dr. Rick Klausner, Section 32, Dr. Jeffrey Leiden en DSM Venturing. Ook bestaande investeerders, zoals BlueYard Capital, Agronomics, Humboldt en Taavet Hinrikus, brengen extra geld in.

De gepatenteerde technologie van Meatable maakt een fundamenteel kosteneffectiever en schaalbaarder productieproces voor kweekvlees mogelijk. Er wordt een natuurlijke proces van vet- en spiergroei nagebootst. Wanneer het hele proces volledig is ontwikkeld, duurt het naar verwachting slechts enkele weken om het vlees te produceren. Het eindproduct biedt de volledige ervaring van het eten van echt vlees, met dezelfde textuur, smaak en voedingswaarde.

Het bedrijf uit Delft richt zich momenteel op de verdere ontwikkeling van het kweken van varkensvlees en rundvlees. De technologie van Meatable kan worden aangepast aan alle celsoorten, inclusief koeien, varkens, schapen en vissen, waardoor Meatable veel kansen ziet voor verdere productontwikkeling.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 apr 'Impossible Foods bereidt beursgang voor'
09 apr Nestlé ziet waarde in gebruik van voedingssupplement tijdens zwangerschap
09 apr Kraft Heinz wil productie van kleinverpakkingen ketchup snel opvoeren
09 apr Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
09 apr De deadline voor FSSC 22000 V5 komt snel dichterbij!
09 apr Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
08 apr Coca-Cola past Europese structuur aan
08 apr Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik van bewerkt vlees
08 apr Belgische voedingsindustrie: hard getroffen maar niet geveld
08 apr Nederlanders kochten voor recordbedrag paasboodschappen
08 apr Naast vlees kan er ook vis gekweekt worden uit spiercellen
08 apr Zijn verse producten van een mindere klasse je beste winstkans?
08 apr Webinar 22 april: Het belang van een vloer en afwatering in de voedingsindustrie
07 apr Van Delft breidt productie uit met chocolade
07 apr Carrefour breidt partnership met Deliveroo verder uit
07 apr Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
07 apr SelektMeat Products: 24/7 inzicht in temperatuurgedrag met TempWeb
06 apr Aviko-topman verwacht dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020
06 apr Voorlopig nog geen gezond eten op school
06 apr Danone wil komende jaren 1.850 banen schrappen
06 apr Nespresso lanceert eerste biologische koffie: Peru Organic
06 apr Veel consumenten hebben nog bedenkingen bij kweekvlees
06 apr Verkade: 'Datakwaliteit managen vereist een goede interne flow'
06 apr De volgende stappen in jouw reis naar digitale transformatie
02 apr Omzetdaling voor Tönnies in 2020
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?