Meatable trekt voor 47 miljoen dollar kapitaal aan

DELFT - Meatable, het biotechnologiebedrijf uit Delft dat werkt aan de productie van kweekvlees, heeft voor 47 miljoen dollar aan extra kapitaal aangetrokken in een nieuwe investeringsronde. In totaal is er nu door investeerders 60 miljoen dollar voor het bedrijf beschikbaar gesteld. Meatable wil met het geld de kleinschalige productie op Biotech Campus Delft uitbreiden en meer kweekvleesproducten ontwikkelen.

Het consortium van nieuwe investeerders in Meatable bestaat uit Dr. Rick Klausner, Section 32, Dr. Jeffrey Leiden en DSM Venturing. Ook bestaande investeerders, zoals BlueYard Capital, Agronomics, Humboldt en Taavet Hinrikus, brengen extra geld in.

De gepatenteerde technologie van Meatable maakt een fundamenteel kosteneffectiever en schaalbaarder productieproces voor kweekvlees mogelijk. Er wordt een natuurlijke proces van vet- en spiergroei nagebootst. Wanneer het hele proces volledig is ontwikkeld, duurt het naar verwachting slechts enkele weken om het vlees te produceren. Het eindproduct biedt de volledige ervaring van het eten van echt vlees, met dezelfde textuur, smaak en voedingswaarde.

Het bedrijf uit Delft richt zich momenteel op de verdere ontwikkeling van het kweken van varkensvlees en rundvlees. De technologie van Meatable kan worden aangepast aan alle celsoorten, inclusief koeien, varkens, schapen en vissen, waardoor Meatable veel kansen ziet voor verdere productontwikkeling.





Laatste nieuws