DSM neemt tussenproducten voor smaakstoffen over van Amyris

31-03 14:15 | bron: FoodPro Network

HEERLEN - DSM heeft vandaag een akkoord bereikt over de overname van 7 tussenproducten van het Amerikaans-Braziliaanse biotechnologiebedrijf Amyris. Het betreft producten die worden verwerkt in geur- en smaakstoffen. Het gaat om 4 producten die al een behoorlijke omzet genereren, 2 producten die net gelanceerd zijn en 1 product dat nog in ontwikkeling is, aldus DSM in een persbericht.

DSM doet een vooruitbetaling van 150 miljoen dollar. Amyris zal op zijn beurt delen in de groei in de bedrijfsresultaten die bij de verkoop van enkele overgenomen producten worden gerealiseerd in de periode tot 2024. Hier kan nog eens 100 tot 150 miljoen dollar mee gemoeid zijn. DSM en Amyris zullen hun onderzoekssamenwerking voortzetten.

In de afgelopen jaren heeft DSM al andere activiteiten en technologie van Amyris overgenomen. De nieuwe overname past in dat kader.

 

Bron: DSM





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
16 apr Belgische online supermarkt Hopr start maandag in Hasselt
16 apr Onderzoek in supermarkten naar effect van prijsverhoging ongezond eten
16 apr Picnic opent in juni nieuw distributiecentrum in Zaandam
16 apr NestlĂ© wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken
16 apr Kwaliteit is van ons allemaal. Maar wie draagt welke verantwoordelijkheid?
15 apr Deliveroo ziet aantal bestellingen verdubbelen
15 apr Deze 9 startups zijn klaar om de voedingsindustrie op zijn kop te zetten
15 apr Productiefaciliteit HAK Fresh volledig vernieuwd
15 apr Coop: Vanaf 26 april coronazelftests beschikbaar
15 apr Duurzaamheid in de voedselketen: Processen verbeteren van boer tot bord
15 apr Voedselveiligheid in tijden van crisis: heeft de pandemie onze aanpak veranderd?
15 apr Webinar 22 april: Het belang van een vloer en afwatering in de voedingsindustrie
14 apr Tesco ziet omzet flink stijgen, maar winst dalen door coronakosten
14 apr Nog steeds lege kaasschappen bij Albert Heijn
14 apr Honderden medewerkers van Makro raken baan kwijt
14 apr Amazon lanceert nieuw food-huismerk
14 apr Eiwittechnologie: 'Fermentatie biedt kansen bij ontwikkeling plantaardige voedingsproducten'
14 apr Training Normkennis ISO 22000 en FSSC
14 apr Whitepaper Listeria monocytogenes
13 apr Europees informatiesysteem voor labelen van voedingsmiddelen
13 apr Thuisbezorgd levert ruim de helft meer maaltijden af
13 apr Jumbo schrapt functies in winkels
13 apr PwC ziet ruim anderhalf miljoen banen op de tocht staan door digitalisering
13 apr Veiligheidswaarschuwing vegetarische mc2 Burger De Vegetarische Slager
13 apr Voorkom productiestops dankzij Ucrete industrievloeren (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?