Aviko-topman verwacht dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020

STEENDEREN - Topman Chris Deen van Aviko verwacht dat 2021 een beter jaar wordt voor het bedrijf dan 2020. Vorig jaar sloot de producent van aardappelproducten het jaar af met een jaaromzet van ongeveer 790 miljoen euro. Ten opzichte van 2019 nam de omzet met 13,5% af als gevolg van de sterke daling in de afzet in de out-of-home-markt. Er werd door Aviko nog wel een operationele winst gerealiseerd.

Deen verwacht dat de operationele winst van Aviko in 2021 hoger uit zal vallen. De winstgevendheid is echter nog niet hersteld tot het gebruikelijke niveau. Aviko heeft de productie aangepast en kostenbesparingen doorgevoerd van enkele tientallen miljoenen euro’s. Investeringen in kleine verbeteringen in de fabrieken werden uitgesteld. Ook het aantal uitzendkrachten werd verminderd en ploegendiensten afgeschaald.

Aviko bouwt in het Belgische Poperinge een nieuwe fabriek. Daar is een investering van 220 miljoen euro mee gemoeid. De fabriek zou in het najaar van dit jaar volledig operationeel moeten zijn. 





Laatste nieuws