Van Delft breidt productie uit met chocolade

HARDERWIJK - Pepernotenfabrikant Van Delft is inmiddels ook actief als fabrikant van chocoladeproducten. Hiervoor werd de fabriek in Harderwijk vorig jaar uitgebreid. Van Delft maakt er chocoladeproducten voor verschillende seizoenen. De gechocolateerde producten worden geleverd met in de kern een krokant koekje. In het Koekjes Innovatiecentrum van Van Delft worden alle smaken ontwikkeld.

"We willen mensen het hele jaar door blij maken met leuke en lekkere chocoladeproducten. We willen met onze formules het hele jaar relevant zijn en gaan met onze winkels ook internationaal", aldus directeur Oscar de Lange in een interview met Bakkers in Bedrijf.

De Lange ziet het succes van de afgelopen jaren waarbij ook de online verkoop hard gestegen is. "Onze plannen zijn ambitieus en we zien dat mensen het zeer enthousiast ontvangen. Op basis daarvan schalen we op. We hebben momenteel zes permanente winkels in Groningen, Zwolle, Enschede, Nijmegen en Eindhoven en Bataviastad bij Lelystad." Van Delft breidt dit aantal uit naar tien en opent daarnaast tien tot vijftien tijdelijke winkels.

Ook internationaal wil Van Delft uitbreiden. "De drie winkels in Duitsland waren het afgelopen najaar een succes: prachtige formules voor chocoladegeschenken. Deze staan op A1 locaties in Münster, Düsseldorf en Keulen. We gaan het aantal permanente winkels in Duitsland uitbreiden naar tien. In België gaan we ook winkels openen dit jaar. Ons streven is honderd winkels in Europa in 2024 en in 2026 willen we dat dit aantal verdubbeld is. Onze ambitie is tweehonderd Van Delft winkels door heel Europa te openen in de komende vijf jaar."

 

Bron: Bakkers in Bedrijf

Foto: Van Delft (LinkedIn)





Laatste nieuws