Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik van bewerkt vlees
bron: FoodPro Network
ROCKVILLE - In een grote studie heeft een groep internationale onderzoekers geen significante verbanden kunnen vinden tussen een hoge consumptie van onbewerkt rood vlees en pluimveevlees en de kans op overlijden of het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. De onderzoekers vonden wel een dergelijk verband bij een hoge inname van bewerkt vlees. De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition.
De onderzoekers gebruikten data uit de Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) studie. In deze studie zijn over een periode van 9,5 jaar gegevens over de voedselinname verzameld van 134.297 personen uit 21 lage-, midden- en hoge-inkomenslanden. De wetenschappers konden alleen een hoger risico op sterfte en de ontwikkeling van hart en vaatziekten vinden bij het gebruik van meer dan 150 gram bewerkt vlees per week.
Bekijk meer informatie in de publicatie 'Associations of unprocessed and processed meat intake with mortality and cardiovascular disease in 21 countries [Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) Study]: a prospective cohort study'.
Bron: The American Journal of Clinical Nutrition
Laatste nieuws
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU
-
28 mrt Gezonder en duurzamer eten kan volgens studie voor hetzelfde geld
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt 2024 Trendrapport voor de voedings- en drankensector
-
28 mrt Onderzoek naar omkopingsrisico’s bij organisaties
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan