Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik van bewerkt vlees

ROCKVILLE - In een grote studie heeft een groep internationale onderzoekers geen significante verbanden kunnen vinden tussen een hoge consumptie van onbewerkt rood vlees en pluimveevlees en de kans op overlijden of het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. De onderzoekers vonden wel een dergelijk verband bij een hoge inname van bewerkt vlees. De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition.

De onderzoekers gebruikten data uit de Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) studie. In deze studie zijn over een periode van 9,5 jaar gegevens over de voedselinname verzameld van 134.297 personen uit 21 lage-, midden- en hoge-inkomenslanden. De wetenschappers konden alleen een hoger risico op sterfte en de ontwikkeling van hart en vaatziekten vinden bij het gebruik van meer dan 150 gram bewerkt vlees per week.

Bekijk meer informatie in de publicatie 'Associations of unprocessed and processed meat intake with mortality and cardiovascular disease in 21 countries [Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) Study]: a prospective cohort study'.

 

Bron: The American Journal of Clinical Nutrition





Laatste nieuws