Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden

04-07 06:01 | bron: FoodPro Network

ETTEN-LEUR - Bedrijven die verse kant-en-klaar maaltijden produceren staan voor uitdagingen die uniek zijn voor de industrie waarin ze concurreren. Omdat de producten bestaan uit verschillende ingrediënten, elk met een eigen houdbaarheidsdatum, vereist het optimaal en consistent leveren van uitstekende producten een grondige, datagedreven aanpak.

De levensvatbaarheid van deze sector is bewezen - onderzoeksbureau Dun & Bradstreet rapporteerde een waarde van $17 miljard voor de sector - maar proberen rond te komen met standaard bedrijfssoftware is niet voldoende voor bedrijven die zich richten op vers bereid, verpakt aanbod. Een speciaal gebouwde ERP-oplossing (Enterprise Resource Planning) is wat je nodig hebt om zo efficient mogelijk te werken en het vertrouwen te scheppen dat deze snel bewegende markt vereist.

Op welke manieren kan een branchespecifiek ERP-systeem je activiteiten verbeteren? Laten we twee belangrijke voordelen verkennen.

Het minimaliseren van verspilling

De aard van je producten vereist waarschijnlijk het inkopen van ingrediënten bij verschillende leveranciers, en dat betekent inconsistenties in de vervaldatums. Dat maakt je taak om voorraad effectief te volgen en te gebruiken des te complexer.

Het is er echter niet een die je kunt verwaarlozen - zonder zorgvuldig beheer van je grondstoffen, kunnen deze sneller bederven zonder dat je ze hebt gebruikt, waardoor ongeveer $15 miljard aan goederen bederven voordat ze kunnen worden verkocht. En in de vers bereide sector zijn de houdbaarheidsdatums nog eens korter dan voor veel andere voedingsbedrijven.

ERP-oplossingen die speciaal voor deze industrie zijn gebouwd, kunnen je in staat stellen om voorraad te segmenteren op houdbaarheid en een fefo-methode (first expiry, first out) te gebruiken voor het picken en gebruiken van de ingrediënten. Met volledige zichtbaarheid van de gegevens is het mogelijk om het beste te halen uit wat je hebt ingekocht.

Het maximaliseren van voorraad

Het maximaliseren van de voorraad gaat hand in hand met het minimaliseren van verspilling. Food specifieke ERP-systemen schitteren hier echt door hun vermogen om al je afdelingen en processen te integreren, waardoor iedereen de informatie heeft die ze nodig hebben.

Het balanceren van kwaliteitscontrole met kostenbeheersing is lastig, maar het juiste platform kan barcodescanning introduceren die nauwkeurigheid garandeert en de productie en beweging van producten versnelt. Bovendien kan automatisering van kwaliteitscontroles en andere essentiële stappen die anders openstaan voor menselijke fouten, soepel worden afgehandeld door de technologie.

ERP-oplossingen die zijn ontworpen voor bedrijven in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden, helpen je op een flexibele, datagestuurde manier te reageren op veranderingen. Met functionaliteiten voor data visualisatie en rapportage helpen deze systemen je potentiële gaps te identificeren die uit verstoringen in de supply chain komen.

Toenemende efficiëntie en schaalvergroting

De vers bereide, verpakte voedingsmiddelenindustrie is voorbereid op groei in 2021, vooral nu de markten in India en China snel groeien. Hoe kan jouw bedrijf deze golf van populariteit en een piek in de vraag het beste benutten?

Simpel gezegd: efficiëntie. En daarvoor heb je volledige zichtbaarheid over de voorraad en gestroomlijnde processen nodig die je verliezen minimaliseren als gevolg van slecht beheer van ingrediënten. Je moet ook de voorraad sneller verwerken en je capaciteit uitbreiden.

Gelukkig kan een food specifieke ERP-oplossing je helpen bij deze inspanningen, waardoor etikettering, verpakken en verzending veel eenvoudiger en consistenter worden. Net zo belangrijk is dat je operatie klaar is voor toekomstige groei; het juiste systeem vergemakkelijkt het opschalen door mee te groeien met je bedrijf.

Als je meer wilt weten over de food specifieke ERP-oplossing van Aptean en wat het voor jouw bedrijf kan doen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Bron: Schouw Informatisering from Aptean - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 8 t/m 19 augustus
05 aug Voedselprijzen dalen hard na graandeal
05 aug Tony's Chocolonely kan dit jaar geen chocoladeletters maken door salmonella bij Barry Callebaut
05 aug Meer omzet en lagere winst voor Kellogg
05 aug Lotus Bakeries wil nieuwe speculoosfabriek bouwen in Thailand
05 aug Zeeuwse aardappelen en uien hebben last van extreme droogte
05 aug Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug BRCGS Food Safety Issue 9: focus op cultuur en voortdurende verbetering
04 aug Unilever bevriest uitbetalingen aan Ben & Jerry's
04 aug Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt
04 aug Inflatie op hoogste niveau sinds 1975
04 aug Cosun Beet Company wil in 2023 zelf biologische suiker produceren
04 aug Whitepaper - Hoe reduceer ik het gebruik van plastic in mijn verpakkingen?
04 aug De juiste choreografie. Hoe vertaal jij doelstellingen naar een ERP-strategie?
03 aug Meer omzet voor Oatly
03 aug Just Eat Takeaway schrijft miljarden af op Grubhub
03 aug Prijsverhoging Douwe Egberts minder dan 1 cent per kopje
03 aug Van wangedrag beschuldigde manager van moederbedrijf Thuisbezorgd kan blijven
03 aug Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
03 aug Whitepaper Dioxines
02 aug Thuisbezorgd experimenteert met flitsbezorgen uit eigen supermarkt
02 aug Conflict tussen Ben & Jerry's en Unilever is nog niet opgelost
02 aug Chinese KFC verkoopt alles behalve de veren van kippen door hoge inflatie
02 aug KTBA blijft investeren in groei
02 aug Hogere omzet en lagere winst voor Lamb Weston
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?