Thuisbezorgd levert ruim de helft meer maaltijden af

AMSTERDAM - De aanhoudende coronacrisis heeft voor een flinke toename in het aantal bestellingen bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, gezorgd. In het eerste kwartaal van 2021 zijn in Nederland circa 15,3 miljoen maaltijden besteld. Dat is 53% meer dan een jaar eerder, zo blijkt vandaag uit de door Just Eat Takeaway gepresenteerde kwartaalcijfers.

De groei bij Just Eat Takeaway komt niet onverwacht, aangezien er in het grootste gedeelte van het eerste kwartaal van 2020 nog geen corona epidemie was.

In het eerste kwartaal van dit jaar werd er alleen in Nederland al voor 400 miljoen euro aan maaltijden thuisbezorgd. Dit is een stijging van liefst 72%. In totaal bezorgde Just Eat Takeaway voor 4,5 miljard euro aan maaltijden en drinken.

De vraag naar maaltijdbezorging viel in het eerste kwartaal op de Britse markt 695% hoger uit. Met name in Londen nam het aantal bestelde maaltijden toe. De vraag groeide mede doordat de Britten inmiddels ook producten van koffieketens Starbucks en Costa Coffee bij Just Eat Takeaway kunnen bestellen.





Laatste nieuws