Productiefaciliteit HAK Fresh volledig vernieuwd

15-04 09:17 | bron: FoodPro Network

DEN BOSCH - Groentefabrikant HAK heeft haar productiefaciliteit bij HAK Fresh in Den Bosch volledig vernieuwd en officieel geopend. Met een nieuwe visie, strategie en innovatief assortiment van nieuwe koelverse groente-oplossingen met hoge toegevoegde waarde, is het bedrijf klaar om met HAK Fresh de foodservice en retail versmarkt verder open te breken.

In de nieuwe, BRC AA-gecertificeerde groente-versfabriek focust HAK onder het label HAK Fresh zich in eerste lijn op de productie van groenteoplossingen zoals pizza topperssalad boosters en bread boosters voor grote foodservice-klanten zoals tankstations, inflight- en bedrijfscatering en franchiseformules. Daarnaast levert HAK Fresh ready-to-eat en ready-to-heat samengestelde salades en maaltijdcomponenten met groenten als hoofdingrediënt aan supermarkten.

Op de voormalige productielocatie van Peter van Halder in Den Bosch (het bedrijf dat HAK in 2017 overnam – red.) heeft de groentefabrikant uit Giessen nu een state-of-the-art productiefaciliteit neergezet met zowel een koude als een warme keuken welke opereren onder high care en high risk principes die beide voldoen aan de hoogste kwaliteits- en hygiëne-eisen (BRC AA). Zo biedt HAK Fresh bovengemiddeld lange houdbaarheidstermijnen (THT – red.) aan die oplopen tot wel 10 dagen na verhitting. Bovendien zijn alle producten in een steriele omgeving verwerkt volgens het Groene Keuken principe van HAK, namelijk zonder toevoeging van conserveermiddelen en 100% natuurlijk. Ook de bestaande snijderij is volledig vernieuwd, wat ook betekent dat de fabriek uiterst flexibel is en klanten kunnen kiezen uit een zeer grote variëteit aan “snitten” en verpakkingsvormen die passen bij de specifieke producttoepassing en klantwensen. Te denken valt aan blokjes, stiften, julienne, schijven etc.

“We zijn nu echt klaar om onze ambities in vers waar te gaan maken”, zo stelt directeur van HAK Fresh, Rogier Hilkes. De nieuwe groente-versfabriek inclusief eigen in-huis culinaire concept- en productontwikkeling biedt volop kansen om klanten in het foodservice-segment en retail niet alleen te ontzorgen, maar ook waarde toe te voegen met onderscheidende productcreaties en nutritionele en smakelijke plantaardige oplossingen.

Hilkes: “Dankzij een breed scala aan bereidingen – van blancheren tot roosteren tot grillen en marineren – kunnen wij voor klanten het complexe en culinaire keukenwerk overnemen en oplossingen met verse groenten bieden van een zeer constante kwaliteit, die bovendien smaakvol en gezond zijn en die de maaltijden van onze klanten verrijken. Daarbij zijn onze producten zeer goed houdbaar – minimaal 4 dagen voor de basis producten , maar met een extra hittebehandeling tussen de 4 en de 8 dagen en zelfs tot 10 dagen. Dat alles opgeteld bij het feit dat consumenten meer en meer aandacht hebben voor gezondheid en groenten - en om die reden verwachten dat (tussendoor) maaltijden die ‘on the go’ buitenshuis worden gekocht naast lekker ook een variëteit aan plantaardige, smakelijke en kleurrijke ingrediënten bevatten - maakt dat wij nu echt klaar zijn om een grote speler in ‘vers’ te worden en met klanten mee kunnen denken over hun productontwikkeling en categorymanagement.”

Nieuwe producten op maat

Omdat HAK in de nieuwe fabriek zowel kleine verpakkingen (250 gram) als grootverpakkingen (2 kilo) kan verwerken, kunnen klanten op basis van hun gebruiksgraad op maat worden bediend. “Dat helpt hen weer om verspilling in hun keukens terug te dringen. Nu maaltijden in keukens of pantries op locaties steeds vaker worden geassembleerd, in plaats van ter plekke bereid, kunnen ook medewerkers zonder een koksopleiding of culinaire achtergrond een gezonde en smaakvolle maaltijd samenstellen met altijd kant-en-klare verse ingrediënten van topkwaliteit. Denk aan alles wat ‘on the go’ is: tankstations, luchthavens, treinstations en in-store verskeukens of schappen van supermarkten waar consumenten even iets gezonds tussendoor eten of mee naar huis nemen”, zo stelt Hilkes.

Dat HAK Fresh een uitgesproken en deels nieuwe richting inslaat, kan volgens Hilkes ook worden opgemaakt uit het feit dat het bedrijf in Den Bosch afscheid heeft genomen van de productie van maaltijden en soepen en het leveren van onbewerkte groenten aan bijvoorbeeld zorginstellingen. “We denken meer toegevoegde waarde te kunnen leveren met de productie van ‘green specialties’, en nemen voor lief dat dit leidt tot het tijdelijk wegvallen van een deel van onze omzet. De potentie van onze nieuwe oplossingen is vele malen groter en sorteert maximaal voor op de toekomstige ontwikkeling van wat waar gegeten gaat worden.”

Vers-expertise

HAK Fresh heeft de nieuwe productielocatie ontwikkeld op basis van vele jaren opgebouwde expertise en professionaliteit. Dat maakt het volgens Hilkes ook mogelijk om in co-creatie met klanten tot de ontwikkeling van nieuwe producten te komen. Hilkes: “Te denken valt aan nieuwe groenteconcepten, zoals groentetapas, salad pots of voorgegrilde en geroosterde ovengroente. Onze verwachting is dat hier de komende jaren veel vraag naar zal zijn, ook vanuit de consument die steeds bewuster en plantaardiger eet.”

Timo Hoogeboom, CEO van HAK bevestigt dit. “HAK Fresh is een belangrijke pijler onder onze strategie om zoveel mogelijk maaltijden te boosten met groenten en peulvruchten. Dat doen we al zoveel mogelijk met onze HAK producten in de supermarktschappen, maar met HAK Fresh komen er naast de lunch en het avondeten andere maaltijdmomenten ‘tussendoor’ in andere kanalen en onder de huismerken bij. Kortom, we zien dit als belangrijke stap die onze strategie en missie verder vleugels geeft.”

Of HAK ook onder eigen merk een entree gaat maken in het koelversschap van supermarkten kan Hoogeboom nog niets zeggen: “Dat is een logische stap, maar we nemen onze tijd om het echt goed te doen en te leren van de vele experimenten die we doen. Onze prioriteit is nu dat we de HAK Fresh propositie uitrollen voor foodservice en met de supermarkten verder in gesprek gaan over hoe wij hen kunnen helpen waarde toe te voegen aan hun assortiment met koelverse groenteconcepten die zij hun klanten willen presenteren. De rol van het HAK merk wordt daarin zeker meegenomen.’’

www.hakfresh.nl

 

Bron: HAK

Afbeelding: HAK Fresh

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 mei Dairy Campus experimenteert met indikken van melk
14 mei Paleo wil aanbod van vleesvervangers naar een hoger niveau tillen
14 mei Jansen Foodservice neemt horecagroothandel Dijkgraaf-Reinders over
14 mei Meer lokale producten in restaurants van de overheid
14 mei Eten in schoolkantines gezonder, maar wel meer fastfoodketens in schoolomgeving
14 mei Handhygiënemonitoring met de meetinstrumenten van Hygiena
12 mei Delivery Hero gaat opnieuw concurrentie aan met Thuisbezorgd in Duitsland
12 mei Ahold Delhaize ziet online omzet verdubbelen
12 mei Voedingsindustrie moet anticiperen op stagnatie bevolkingsgroei
12 mei Foodmerken zien brood in mukbang
12 mei Supply Chain Management: eerst het gezamenlijke doel, het collectieve gevoel en dán de tool
11 mei Terrassen langer open wanneer versoepelingen door gaan
11 mei Picnic start in Frankrijk als TocToc
11 mei Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: ‘Duurzaamheid is een ontdekkingstocht'
11 mei Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
11 mei Lotus Bakeries neemt belang in Oot
11 mei Nestlé neemt Amerikaans bedrijf Nuun over
11 mei Ruys stopt als interim inspecteur-generaal bij NVWA
11 mei 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
11 mei Belangrijke tweede stap in ERP implementatie Sonneveld
11 mei Krachtige verlichting voor hoge ruimtes met een intelligent en robuust design
10 mei Bijna de helft van de wereldbevolking eet te weinig groenten en fruit
10 mei FrieslandCampina breidt productiecapaciteit in Hongarije uit
10 mei Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa
10 mei Nestlé neemt stevige maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?