Deze 9 startups zijn klaar om de voedingsindustrie op zijn kop te zetten

15-04 09:31 | bron: FoodPro Network

UTRECHT - Negen baanbrekende startups uit Mexico, Chili, India en heel Europa hebben zich aangesloten bij de zesde editie van De ProVeg Incubator, een baanbrekend programma voor ondernemers in de voedselsector.

De ondernemers in deze nieuwste ronde van de ProVeg Incubator werken aan innovaties die uiteenlopen van plantaardige eieren en kip, voer voor huisdieren tot vlees en zuivelproducten op basis van champignons en afgedankte fruitpitten.

De ProVeg Incubator is 's werelds meest toonaangevende incubator voor startups van plantaardig en gekweekt voedsel en ondersteunt uitsluitend bedrijven die innovatieve alternatieven ontwikkelen voor dierlijke producten en ondersteunende technologieën.

Gedurende 12 weken worden de startups ondersteund met 1-op-1 coaching, door experts geleide workshops, marketingondersteuning, toegang tot het uitgebreide netwerk van branchecontacten van de Incubator en tot € 200.000 aan financiering.

Ontmoet de nieuwe startups:

  • Omni (VK) maakt duurzame plantaardige voeding voor huisdieren, die compleet is qua voedingswaarde en de gezondheid van huisdieren bevordert.
  • Eggfield (Zwitserland) produceert alternatieven voor vloeibare en hele eieren.
  • Asanté (Mexico) ontwikkelt alternatieven voor traditioneel Mexicaans eten, zoals barbacoa.
  • Kern Tec (Oostenrijk) verwerkt afgedankte fruitpitten om hoogwaardige grondstoffen te ontwikkelen voor zuivelproducten en andere plantaardige alternatieven.
  • Kinoko Labs (Duitsland) is een voedseltechnologiebedrijf dat alternatieve vlees- en viseiwitten produceert door middel van fermentatie.
  • Nøko (Frankrijk) ontwikkelt plantaardige voeding en supplementen voor professionele sporters, met microalgen als basis.
  • pROMEAT (India) combineert ingrediënten van inheemse en onderbenutte gewassen met de allernieuwste elektrospintechnologie om plantaardig kippenvlees te maken.
  • Root Kitchen (VK) levert maaltijdabonnementen voor diepgevroren plantaardige kant-en-klaarmaaltijden.
  • Bifidice (Chili) is een biotechbedrijf dat vegan ijs maakt met probiotische bacteriën die allergieën en chronische ziekten helpen bestrijden.

Veerle Vrindts, directeur van de ProVeg Nederland: “We zijn trots dat we opnieuw met een groep indrukwekkende startups van over de hele wereld mogen werken die samen met ProVeg het voedselsysteem op een zinvolle manier willen veranderen. En dat is hard nodig want alleen door meer en beter aanbod van plantaardig en gekweekt voedsel kunnen voedselproducenten en retailers aan de steeds grotere vraag naar diervrij eten voldoen.”

“We zien dankzij de ProVeg Incubator ook echt resultaat in de winkel. Sinds de lancering in 2018 hebben startups die deelnamen producten gelanceerd in meer dan 15.000 winkels. Dat is waar het uiteindelijk om draait.”





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 mei Dairy Campus experimenteert met indikken van melk
14 mei Paleo wil aanbod van vleesvervangers naar een hoger niveau tillen
14 mei Jansen Foodservice neemt horecagroothandel Dijkgraaf-Reinders over
14 mei Meer lokale producten in restaurants van de overheid
14 mei Eten in schoolkantines gezonder, maar wel meer fastfoodketens in schoolomgeving
14 mei Handhygiënemonitoring met de meetinstrumenten van Hygiena
12 mei Delivery Hero gaat opnieuw concurrentie aan met Thuisbezorgd in Duitsland
12 mei Ahold Delhaize ziet online omzet verdubbelen
12 mei Voedingsindustrie moet anticiperen op stagnatie bevolkingsgroei
12 mei Foodmerken zien brood in mukbang
12 mei Supply Chain Management: eerst het gezamenlijke doel, het collectieve gevoel en dán de tool
11 mei Terrassen langer open wanneer versoepelingen door gaan
11 mei Picnic start in Frankrijk als TocToc
11 mei Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: ‘Duurzaamheid is een ontdekkingstocht'
11 mei Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
11 mei Lotus Bakeries neemt belang in Oot
11 mei Nestlé neemt Amerikaans bedrijf Nuun over
11 mei Ruys stopt als interim inspecteur-generaal bij NVWA
11 mei 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
11 mei Belangrijke tweede stap in ERP implementatie Sonneveld
11 mei Krachtige verlichting voor hoge ruimtes met een intelligent en robuust design
10 mei Bijna de helft van de wereldbevolking eet te weinig groenten en fruit
10 mei FrieslandCampina breidt productiecapaciteit in Hongarije uit
10 mei Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa
10 mei Nestlé neemt stevige maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?