Deze 9 startups zijn klaar om de voedingsindustrie op zijn kop te zetten

UTRECHT - Negen baanbrekende startups uit Mexico, Chili, India en heel Europa hebben zich aangesloten bij de zesde editie van De ProVeg Incubator, een baanbrekend programma voor ondernemers in de voedselsector.

De ondernemers in deze nieuwste ronde van de ProVeg Incubator werken aan innovaties die uiteenlopen van plantaardige eieren en kip, voer voor huisdieren tot vlees en zuivelproducten op basis van champignons en afgedankte fruitpitten.

De ProVeg Incubator is 's werelds meest toonaangevende incubator voor startups van plantaardig en gekweekt voedsel en ondersteunt uitsluitend bedrijven die innovatieve alternatieven ontwikkelen voor dierlijke producten en ondersteunende technologieën.

Gedurende 12 weken worden de startups ondersteund met 1-op-1 coaching, door experts geleide workshops, marketingondersteuning, toegang tot het uitgebreide netwerk van branchecontacten van de Incubator en tot € 200.000 aan financiering.

Ontmoet de nieuwe startups:

  • Omni (VK) maakt duurzame plantaardige voeding voor huisdieren, die compleet is qua voedingswaarde en de gezondheid van huisdieren bevordert.
  • Eggfield (Zwitserland) produceert alternatieven voor vloeibare en hele eieren.
  • Asanté (Mexico) ontwikkelt alternatieven voor traditioneel Mexicaans eten, zoals barbacoa.
  • Kern Tec (Oostenrijk) verwerkt afgedankte fruitpitten om hoogwaardige grondstoffen te ontwikkelen voor zuivelproducten en andere plantaardige alternatieven.
  • Kinoko Labs (Duitsland) is een voedseltechnologiebedrijf dat alternatieve vlees- en viseiwitten produceert door middel van fermentatie.
  • Nøko (Frankrijk) ontwikkelt plantaardige voeding en supplementen voor professionele sporters, met microalgen als basis.
  • pROMEAT (India) combineert ingrediënten van inheemse en onderbenutte gewassen met de allernieuwste elektrospintechnologie om plantaardig kippenvlees te maken.
  • Root Kitchen (VK) levert maaltijdabonnementen voor diepgevroren plantaardige kant-en-klaarmaaltijden.
  • Bifidice (Chili) is een biotechbedrijf dat vegan ijs maakt met probiotische bacteriën die allergieën en chronische ziekten helpen bestrijden.

Veerle Vrindts, directeur van de ProVeg Nederland: “We zijn trots dat we opnieuw met een groep indrukwekkende startups van over de hele wereld mogen werken die samen met ProVeg het voedselsysteem op een zinvolle manier willen veranderen. En dat is hard nodig want alleen door meer en beter aanbod van plantaardig en gekweekt voedsel kunnen voedselproducenten en retailers aan de steeds grotere vraag naar diervrij eten voldoen.”

“We zien dankzij de ProVeg Incubator ook echt resultaat in de winkel. Sinds de lancering in 2018 hebben startups die deelnamen producten gelanceerd in meer dan 15.000 winkels. Dat is waar het uiteindelijk om draait.”





Laatste nieuws