Krachtige verlichting voor hoge ruimtes met een intelligent en robuust design

BREDA - In industriële omgevingen is een goede verlichting belangrijk om veilig te kunnen werken. Vandaag lanceert verlichtingsspecialist ETAP Lighting International de E8 High Bay, een nieuwe armatuur voor hoge hallen en magazijnen die efficiënt verlicht moeten worden. Dankzij de driehoekige behuizing vangt het ontwerp geen stof of vuil op en is het de ideale verlichtingsoplossing voor de voedingsindustrie of andere sectoren waar veel aandacht naar hygiëne gaat. De armatuur werd ook ontwikkeld volgens de principes van een circulair design. Zo helpt ETAP Lighting International bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

De Europese groep ETAP Lighting International ontwikkelt armaturen en systemen voor verlichting en noodverlichting in professionele omgevingen zoals kantoren, industriële gebouwen, winkels, zorg- en onderwijsinstellingen. Het bedrijf trekt de laatste jaren volop de kaart van duurzaamheid en levert forse inspanningen om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zo gebruikt ETAP Lighting International innovatieve led-oplossingen met een geoptimaliseerde lichtverdeling. Hierdoor kan het aantal armaturen beperkt worden en door toevoeging van een lichtregeling tot 80% energie bespaard worden. Maar de verlichtingsspecialist wil nog verder gaan. Alle bestaande modellen krijgen een circulair redesign waardoor ze makkelijk te onderhouden, te ontmantelen en te hergebruiken zijn. Dat was ook het uitgangspunt van de nieuwe E8 High Bay.

Efficiënte en duurzame oplossing

De E8 High Bay staat garant voor een optimale warmtehuishouding en een lange levensduur. Door de uitgekiende lichtverdeling wordt te allen tijde overal voldoende lichtsterkte gecreëerd, zonder dat daarbij het comfort uit het oog verloren wordt. De armatuur bestaat uit onderdelen die niet gelijmd zijn en makkelijk gedemonteerd kunnen worden. Technische componenten zoals driver en lichtbron kunnen vlot vervangen worden om ze een tweede leven te schenken. Als ze toch einde levensduur zijn, kunnen ze gerecycleerd worden. Op die manier wil ETAP Lighting International actief bijdragen tot een circulaire economie.

Dankzij de driehoekige vorm kan er op de armatuur geen vuil of stof blijven liggen. De naadloze aansluiting van kopstuk, dichting en behuizing zorgt voor een glad en makkelijk te reinigen design, dat stof- en sproeiwaterbestendig is. In het model komt er ook geen glas aan te pas. Mocht er een armatuur beschadigd worden, is er geen risico op splinters.

De armatuur heeft bovendien een temperatuurbereik van -40 tot 55°C en werd extra beveiligd voor te hoge temperaturen. Als een armatuur te warm wordt, zal de driver automatisch terugdimmen om de temperatuur te doen dalen. Vooral in ruimtes waar netheid en hygiëne van groot belang is, zoals in de voedingsindustrie, zal deze nieuwe reeks tot zijn recht komen.

Maak hier verder kennis met E8

Circular Light as a Service om bedrijven te verduurzamen

Met de E8 High Bay is de eerste circulaire armatuur van ETAP International Lighting een feit. Om verder uit te groeien tot leidende speler in circulaire verlichtingsdiensten biedt het bedrijf klanten ook het dienstenpakket ‘Circular Light as a Service’ aan, waarbij naast de levering, de installatie en het onderhoud, ook de vervanging en de recyclage van de armaturen inbegrepen is. Op deze manier krijgen klanten een garantie op kwaliteitsvolle verlichting met een minimale impact op het milieu.

Meer weten?

https://www.etaplighting.com/nl/news/verlichten-op-hoog-niveau

https://www.etaplighting.com/





Laatste nieuws