Lotus Bakeries neemt belang in Oot

AMSTERDAM - Lotus Bakeries heeft via investeringsfonds FF2032 een minderheidsbelang verworven in het Nederlandse ‘direct-to-consumer’ granolamerk Oot.

Oot, in 2018 opgericht door Valentine van der Lande, produceert biologische en glutenvrije granola’s met een laag suikergehalte. Het assortiment bestaat uit zes varianten en de producten worden online verkocht en bij de consumenten thuis bezorgd. Het bedrijf heeft inmiddels 60.000 klanten in Nederland en België.

Van der Lande ziet in de investering van Lotus Bakeries vooral een kans om verder te groeien en het grootste gezonde ontbijtmerk van Europa te worden. “FF2032 laat ons het ondernemerschap behouden, maar ondersteunt ons financieel en inhoudelijk in het waarmaken van onze ambitieuze groeiplannen”, aldus van der Lande.

Het is niet voor het eerst dat Lotus Bakeries investeert in kleine, beloftevolle voedingsbedrijven. Via investeringsfonds FF2032 nam Lotus Bakeries eerder al belangen in Partake (gluten- en allergeenvrije koekjes), Love Corn (maïssnacks) en Peter’s Yard (zuurdesemtoastjes).





Laatste nieuws