Nederlanders eten nog steeds te zout
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Nederlanders zijn in de afgelopen zes jaar nauwelijks minder zout en suiker gaan eten, hoewel de overheid in 2014 afspraken maakte met de voedingsindustrie over het terugdringen van de inname ervan. Het RIVM concludeert in een rapport dat mensen sindsdien per dag slechts een snufje zout en twee suikerklontjes minder consumeren.
Die kleine stap vooruit is met name geboekt doordat mensen minder zout via brood, vlees, kaas en soep binnenkrijgen, en minder suiker via frisdranken en in mindere mate via melkproducten. Het levert een afname van 0,5 gram zout en 7,5 gram suiker op. Het gaat dan om circa 30 calorieën.
Hoeveel minder verzadigd vet mensen hebben binnengekregen is door het RIVM niet berekend, omdat daarvoor te weinig afspraken waren gemaakt.
Met 8,7 gram zout en 114 gram suiker krijgt een volwassen Nederlander dagelijks nog steeds te veel binnen, aldus het RIVM. Om tot gezondere producten te komen, moeten de afspraken met de voedingsmiddelenindustrie verder aangescherpt worden volgens het instituut.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU
-
28 mrt Gezonder en duurzamer eten kan volgens studie voor hetzelfde geld
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt 2024 Trendrapport voor de voedings- en drankensector
-
28 mrt Onderzoek naar omkopingsrisico’s bij organisaties
-
27 mrt Rode cijfers voor Plus en COOP
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan