Een derde van de Nederlanders is vorig jaar minder vlees gaan eten

09-06 09:11 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - Circa een derde van de Nederlandse volwassenen is het afgelopen jaar minder vlees gaan eten en een half procent is er helemaal mee gestopt. Hierover bericht het CBS vandaag. Acht op de tien mensen zeggen niet meer elke dag vlees te eten.

Van de achttienplussers geeft 45% aan hooguit vier dagen in de week vlees te eten, 5% zegt het nooit te eten, 30% eet vijf of zes dagen per week vlees.

Ruim 3.600 inwoners van Nederland van 18 jaar of ouder zijn de eerste helft van 2020 ondervraagd voor het onderzoek. Het onderzoek begon kort voor het uitbreken van de coronacrisis, waarvan de oorsprong al snel gelinkt werd aan een dierenmarkt in China. Mogelijk hebben de coronacrisis en daaropvolgende maatregelen invloed gehad, aldus het CBS.

Slechts 20% van de mensen in Nederland eet nog wel dagelijks vlees. Van degenen die geen vlees eten geeft 3% aan wel vis te consumeren, 2% eet ook geen vis en 0,4% kiest voor een volledig plantaardig dieet.

Hoogopgeleiden (hbo, wo) melden vaker dan laagopgeleiden geen vlees te eten. Vrouwen eten daarnaast minder vlees dan mannen.

 

Bron: CBS

Foto: vleesvervangers





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 8 t/m 19 augustus
05 aug Voedselprijzen dalen hard na graandeal
05 aug Tony's Chocolonely kan dit jaar geen chocoladeletters maken door salmonella bij Barry Callebaut
05 aug Meer omzet en lagere winst voor Kellogg
05 aug Lotus Bakeries wil nieuwe speculoosfabriek bouwen in Thailand
05 aug Zeeuwse aardappelen en uien hebben last van extreme droogte
05 aug Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug BRCGS Food Safety Issue 9: focus op cultuur en voortdurende verbetering
04 aug Unilever bevriest uitbetalingen aan Ben & Jerry's
04 aug Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt
04 aug Inflatie op hoogste niveau sinds 1975
04 aug Cosun Beet Company wil in 2023 zelf biologische suiker produceren
04 aug Whitepaper - Hoe reduceer ik het gebruik van plastic in mijn verpakkingen?
04 aug De juiste choreografie. Hoe vertaal jij doelstellingen naar een ERP-strategie?
03 aug Meer omzet voor Oatly
03 aug Just Eat Takeaway schrijft miljarden af op Grubhub
03 aug Prijsverhoging Douwe Egberts minder dan 1 cent per kopje
03 aug Van wangedrag beschuldigde manager van moederbedrijf Thuisbezorgd kan blijven
03 aug Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
03 aug Whitepaper Dioxines
02 aug Thuisbezorgd experimenteert met flitsbezorgen uit eigen supermarkt
02 aug Conflict tussen Ben & Jerry's en Unilever is nog niet opgelost
02 aug Chinese KFC verkoopt alles behalve de veren van kippen door hoge inflatie
02 aug KTBA blijft investeren in groei
02 aug Hogere omzet en lagere winst voor Lamb Weston
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?