Principe-akkoord voor nieuwe cao voor werknemers kaaspakhuizen

10-06 10:29 | bron: FoodPro Network

UTRECHT - Werkgevers en vakbonden hebben een principe-akkoord voor nieuwe cao voor de werknemers in kaaspakhuizen. De cao heeft betrekking op circa 4.500 werknemers. Het gaat om een cao die loopt van 1 januari 2021 tot 1 januari 2023. De lonen gaan in deze periode in totaal met 5% omhoog. Het cao-resultaat wordt nu voorgelegd aan de leden van de vakbonden. Hierover bericht CNV Vakmensen.

Werknemers ontvangen een loonsverhoging van 2,5% per 1 juli 2021 en op 1 januari 2022 wordt het loon met nog eens met 2,5% verhoogd. Bovendien is afgesproken dat de werkgevers 0,5% van de loonsom aan extra pensioenpremie betalen. Ook krijgen de werknemers tot en met functiegroep F op 1 juli 2021 een eenmalige bruto-uitkering van 325 euro. Ook nieuwe werknemers delen hierin mee. Als ze na 1 juli 2021 in dienst komen, krijgen ze de uitkering naar rato van het aantal gewerkte maanden in de periode tussen 1 juli 2021 en 1 juli 2022.

De wachtdagen bij ziekte worden ingeperkt. Over de eerste ziekmelding kan géén halve dag meer worden ingehouden als wachtdag. Over de tweede ziekmelding kan nog wel een halve dag worden ingehouden.

De cao Particulier Kaaspakhuisbedrijf geldt voor werknemers bij grote en kleine kaaspakhuizen in Nederland. Bekende bedrijven zijn onder andere FrieslandCampina, A-ware en Vergeer Kaas.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 8 t/m 19 augustus
05 aug Voedselprijzen dalen hard na graandeal
05 aug Tony's Chocolonely kan dit jaar geen chocoladeletters maken door salmonella bij Barry Callebaut
05 aug Meer omzet en lagere winst voor Kellogg
05 aug Lotus Bakeries wil nieuwe speculoosfabriek bouwen in Thailand
05 aug Zeeuwse aardappelen en uien hebben last van extreme droogte
05 aug Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug BRCGS Food Safety Issue 9: focus op cultuur en voortdurende verbetering
04 aug Unilever bevriest uitbetalingen aan Ben & Jerry's
04 aug Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt
04 aug Inflatie op hoogste niveau sinds 1975
04 aug Cosun Beet Company wil in 2023 zelf biologische suiker produceren
04 aug Whitepaper - Hoe reduceer ik het gebruik van plastic in mijn verpakkingen?
04 aug De juiste choreografie. Hoe vertaal jij doelstellingen naar een ERP-strategie?
03 aug Meer omzet voor Oatly
03 aug Just Eat Takeaway schrijft miljarden af op Grubhub
03 aug Prijsverhoging Douwe Egberts minder dan 1 cent per kopje
03 aug Van wangedrag beschuldigde manager van moederbedrijf Thuisbezorgd kan blijven
03 aug Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
03 aug Whitepaper Dioxines
02 aug Thuisbezorgd experimenteert met flitsbezorgen uit eigen supermarkt
02 aug Conflict tussen Ben & Jerry's en Unilever is nog niet opgelost
02 aug Chinese KFC verkoopt alles behalve de veren van kippen door hoge inflatie
02 aug KTBA blijft investeren in groei
02 aug Hogere omzet en lagere winst voor Lamb Weston
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?