Morrisons wijst miljardenbod af

LONDEN - De Amerikaanse investeringsmaatschappij Clayton Dubilier & Rice heeft een poging gedaan om de Britse supermarktketen Morrisons over te nemen, maar het bod van circa 6,4 miljard euro werd geweigerd.

Dit weekend meldde Morrisons dat het een voorlopig overnamebod ter waarde van iets meer dan 5,5 miljard pond van CD&R had afgewezen. Op de beurs werd de Britse supermarktketen, op basis van de slotkoers vrijdag, op 'maar' 4,3 miljard pond (5 miljard euro) gewaardeerd.

Niettemin noemde Morrisons het voorwaardelijke bod als een “aanzienlijke onderwaardering van het bedrijf en zijn toekomstperspectieven”, aldus The Guardian. Volgens de Britse overnameregels heeft CD&R nu tot 17 juli de tijd om een definitief bod uit te brengen of zich terug te trekken.

Morrisons heeft 121.000 mensen in dienst en noteerde vóór de coronapandemie een winst van 408 miljoen pond (470 miljoen euro). Vorig jaar halveerde de winst door de hogere kosten gerelateerd aan corona. De Britse supermarktketen heeft 85% van zijn 497 winkels in eigen beheer en heeft negentien eigen productielocaties, waaronder bakkerijen, slachthuizen, vissersvloten en eierboerderijen. Ongeveer een kwart van wat het verkoopt is afkomstig uit de eigen toeleveringsketen.





Laatste nieuws