Monniken kampen met 15.000 kilo kaasoverschot

25-06 08:29 | bron: FoodPro Network

BERKEL-ENSCHOT - De kelders waar kaas van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot wordt opgeslagen puilen uit. De monniken kunnen hun zelfgeproduceerde kaas sinds de coronacrisis nergens kwijt. Het resultaat: een overschot van 15.000 kilo.

De monniken maken allerlei soorten biologische kazen op de abdij, maar sinds de coronacrisis is de handel volledig ingestort. Niet alleen moesten de monniken de deuren van hun kloosterwinkel sluiten, ook de horecaondernemingen waar ze kaas aan leverden gingen dicht.

Ondertussen ging de productie van de kaas op de abdij gewoon door. De monniken hadden niet verwacht dat de lockdown zo lang zou duren en kregen bovendien nog steeds geitenmelk geleverd van de boerderij naast de abdij. De monniken bleven 400 kilo per week produceren, waardoor de kelders tot de nok toe vol zitten.

Ondanks de lange houdbaarheid van kaas begint de tijd voor de monniken, die tevens het bekende La Trappe-bier produceren, nu te dringen. Daarom schakelde broeder Isaac de hulp in van Maakt Mij Blij, een platform dat ondernemers van hun overtollige voorraden afhelpt. "Deze soorten zijn een half jaar tot jaar goed, dus ze kunnen geen maanden meer wachten", aldus Thibaud van der Steen van Maakt Mij Blij tegen EditieNL.

"Broeder Isaac zei: als ik nu niet aan de bel trek, moet ik straks misschien vijf- tot tienduizend kilo weggooien. Dat zou ontzettend zonde zijn."

De kazen zijn gemaakt van koe- en geitenmelk. "Er zijn allerlei soorten: dubbel, tripel, blond, noem het maar op. Geen kaas die je op je boterham doet, maar echte kwalitatieve kazen waar je van geniet in combinatie met een wijntje of biertje. Zeer geschikt voor de borrelplank."

 

Bron: EditieNL, RTL





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 jul Veel consumenten hebben nog bedenkingen bij kweekvlees
30 jul Download het e-book: meer inzicht in de agri&food-keten, dankzij data
30 jul Onderzoek: 3 op 10 consumenten bereid supermarkt over te slaan
30 jul Voedselveiligheid in tijden van crisis: heeft de pandemie onze aanpak veranderd?
30 jul GS1 in blockchain: betrouwbaar, écht en traceerbaar product
29 jul Recall HEKS’NKAAS Origineel emmer 200 gram
29 jul Nestlé noteert omzetgroei van 8,1%
29 jul Aantal bedrijven in voedingsindustrie neemt verder toe
29 jul AB InBev verkoopt weer meer dan voor coronacrisis
29 jul Afstand van boer tot bord kan korter
29 jul What is a Customer Data Platform and when do you need one? (video)
28 jul Nederlanders blijven meer groenten en fruit kopen
28 jul Lamb Weston / Meijer bouwt nieuwe fritesfabriek
28 jul Bezwaarmogelijkheden niet-representatieve loonsom NOW-regeling
28 jul Alle Nespresso cups tegen 2022 CO2-neutraal
28 jul Download nu het onderzoek naar voedselveiligheid
28 jul Efficiënter zaden, noten en gedroogd fruit verkopen (video)
27 jul Dave Pieters nieuwe algemeen directeur van Hoogvliet Supermarkten
27 jul In Europa gebruikt 9% van mensen dagelijks suikerhoudende frisdranken
27 jul Colruyt Group wil Belgische mosselen van eigen kweek
27 jul Komkommers bij Albert Heijn het hele jaar afkomstig uit Nederland
27 jul Kleinste aantal aanvragen voor loonsteun sinds start van de coronacrisis
27 jul Bereik Supply Chain Excellence met een food-specifiek ERP
27 jul Demo recording of Microsoft Dynamics 365 CRM: Customer Service
26 jul Britse voedingssector kraakt noodplan om 'pingdemic' te bezweren
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?