Slachterij Gosschalk blijft nog zeker tot 23 juli dicht
bron: FoodPro Network
EPE - Slachterij Gosschalk uit Epe blijft nog tot vrijdag 23 juli dicht. De NVWA heeft de eerste versie voor een plan van aanpak dat het bedrijf heeft opgesteld en dat tot heropening van de slachterij zou moeten leiden, afgekeurd en buigt zich nu over een tweede versie, aldus De Stentor.
De NVWA besloot op vrijdag 2 juli de vergunning van Gosschalk om dieren te slachten te schorsen. Dat gebeurde nadat eerder die week Varkens in Nood undercoverbeelden publiceerde van misstanden in de slachterij. In die video’s was te zien hoe medewerkers van de slachterij varkens en koeien mishandelden om de snelheid van de productie te bevorderen.
Gosschalk diende op 6 juli een eerste plan van aanpak met verbeteringsmaatregelen in bij de NVWA. Dat plan bood volgens de NVWA nog te weinig garanties dat overtredingen van de dierenwelzijnregels zich niet kunnen herhalen. Gosschalk heeft inmiddels een nieuw plan van aanpak ingediend, dat momenteel door de NVWA wordt bestudeerd.
Op vrijdag 23 juli zal daar een reactie op worden gegeven. Tot die tijd blijft de slachterij in ieder geval nog dicht.
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan