Ruim 5 miljard euro omzet voor Jumbo in eerste halfjaar

VEGHEL - De omzet van Jumbo is in het eerste halfjaar opgelopen tot 5,36 miljard euro. Dat is een toename van 5,3% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het marktaandeel van de supermarktketen steeg daarmee tot 21,8%.

De online verkopen stegen met ruim 50%. Dat is volgens Jumbo onder meer een gevolg van de aanhoudende coronamaatregelen, waardoor veel mensen hun boodschappen liever online doen. Jumbo heeft naar eigen zeggen ook fors geïnvesteerd in het netwerk.

Na de recordomzet in het coronajaar 2020 verwachtte de supermarktketen al door te groeien. Jumbo verwacht dat er in de tweede helft van het jaar 23 nieuwe vestigingen worden geopend, waardoor het totaal aantal vestigingen op 720 komt.

De resultaten van La Place vielen net als vorig jaar tegen. De restaurantketen was een groot deel van de afgelopen periode gesloten als gevolg van lockdownmaatregelen. De omzet bleef in de eerste helft van het jaar steken op 13 miljoen euro. Dat is een daling van 60% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen de restaurants ook grotendeels gesloten waren.

 

Foto: Jumbo, vorige week tijdens de opening in Heusden-Zolder.





Laatste nieuws