Familie 'Puddingkoning' splitst bedrijf op

BIELEFELD - De Duitse miljardairsfamilie Oetker, bekend van Dr. Oetker, heeft besloten om het familiebedrijf op te splitsen. Dat laat het bedrijf in een persbericht weten. De stap volgt na jaren van hommeles binnen de familie over de strategie van het bedrijf. Dr. Oetker is in ons land met name bekend van de diepvriespizza's en de bakproducten.

Het bedrijf wordt verdeeld onder de nakomelingen van een van Duitslands grootste ondernemers ,Rudolf August Oetker, ook bekend als de 'puddingkoning'. Na zijn dood in 2007 voerden acht nakomelingen uit drie verschillende huwelijken met ieder 12,5% van het miljardenbedrijf in bezit een strijd over de te voeren strategie.

Deze nakomelingen zijn verdeeld in twee kampen. Het ene kamp rond August Oetker, de oudste zoon uit het tweede huwelijk van de 'puddingkoning', en Alfred Oetker, de oudste zoon uit het derde huwelijk. August Oetker stopte in 2010 als topman van het bedrijf en bleef tot 2019 voorzitter van de Raad van Bestuur. In die tijd weigerde hij tot tweemaal toe Alfred te promoveren, tegen de wens van zijn overleden vader in. Dat is een van de redenen waarom het conflict zo hoog oploopt.

De divisie die wij het best kennen (en met de meeste omzet), diepvriespizza's en bakproducten, gaan naar het kamp-August Oetker. De groep rond Alfred Oetker gaat verder met wijndochter Henkell & Co., de chemiefabriek Budenheim en de hotels van de Oetker Hotel Management Company. Daarnaast krijgen zij de kunstcollectie in hun bezit.





Laatste nieuws