WUR leert food industrie duurzamere én gezondere producten maken

WAGENINGEN - De vraag naar duurzaam geproduceerde, verpakte en getransporteerde voedsel producten is groeiende. Maar dat niet alleen, de voedzaamheid van de eindproducten zijn zeker zo belangrijk. Het balanceren tussen voedzaamheid én duurzaamheid staat centraal op 4 en 5 oktober a.s. in een cursus van Wageningen University & Research, in samenwerking met partners uit de food industrie zelf.

In deze interactieve cursus komen diverse kwalitatieve aspecten als CO2 uitstoot en watergebruik aan bod, maar er zal ook gerekend worden aan voorbeeld producten om duurzaamheid in getallen uit te drukken. Daarnaast is er aandacht voor duurzaam produceren en verpakken, wettelijke aspecten en bijv. health claims. Vanuit de industrie zijn sprekers van Friesland Campina en Kraft-Heinz aanwezig om hun kennis te delen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in dit fysieke programma.

In onderstaande video legt cursusleider dr. Kasper Hettinga de globale inhoud van de cursus uit:

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot registratie.

Aanmelden is mogelijk tot 27 september

 

Bron: WUR





Laatste nieuws