DSM gooit strategie om en gaat zich alleen richten op gezondheid, voeding en biowetenschappen

HEERLEN - DSM gooit zijn strategie om en gaat zich alleen nog richten op gezondheid, voeding en biowetenschappen. Daarbij is mogelijk geen plek meer voor de materialendivisie, zo bericht het speciaalchemiebedrijf vandaag.

Het concern meldt dat het diverse opties bekijkt voor de afdeling. Een van de mogelijkheden is de verkoop van het bedrijfsonderdeel, dat hoogwaardige kunststoffen voor de auto-industrie, windmolens en beschermende kleding maakt.

Gezondheid, voeding en biowetenschappen

Door zich alleen nog te richten op gezondheid, voeding en biowetenschappen hoopt DSM "slagvaardiger en effectiever" te kunnen werken en tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan betere en duurzamere voeding.

DSM zal in de toekomst uit drie onderdelen bestaan. Allereerst een food & beverage-divisie, die zich richt op voeding, drank en dierenvoer. Deze divisie is goed voor meer dan 1 miljard euro omzet.

Daarnaast is er een tak voor gezondheid, voeding en zorg, goed voor een omzet van circa 2,5 miljard euro. Deze divisie streeft ernaar de groeiende wereldbevolking gezond te houden met voeding en zorg.

Het derde onderdeel is de animal nutrition & health business-groep, met meer dan 3 miljard euro aan omzet. Deze divisie zal zich richten op het verduurzamen van de dierlijke eiwitproductie.

 

Bron: DSM





Laatste nieuws