Iglo eigenaar stapt in markt van laboratorium vis
bron: FoodPro Network
LONDON - Nomad Foods, eigenaar van onder andere Iglo en Findus, gaat samenwerken met het Amerikaanse BlueNalu om in een laboratorium visproducten te ontwikkelen op basis van celcultuur.
Europa's grootste diepvriesgroep vertelt aan Reuters over plannen om producten op basis van laboratorium vis te commercialiseren om zo te helpen voldoen aan de stijgende vraag en tegelijk toch de wereldwijde visvoorraden op lange termijn te behouden.
Nomad Foods en BlueNalu zullen zich samen gaan bezighouden met marktonderzoek en consumenteninzichten. Bovendien willen ze nagaan wat nodig is om de goedkeuring van regelgevende instanties te verkrijgen en nieuwe mogelijkheden voor de Europese markten verkennen.
Europa is de grootste visimporteur ter wereld. Volgens het Blue Economy Report van de EU consumeren burgers in Europa meer dan drie keer zoveel als ze produceren. "Het belang van duurzaamheid is nog nooit zo duidelijk geweest, en de rol van technologie in het vervullen van deze behoeften wordt steeds groter”, aldus Stefan Descheemaeker, CEO van Nomad Foods.
Bron: Reuters
Laatste nieuws
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
-
24 apr TommyTomato haalt 1,9 miljoen groeigeld op voor de groentelunch op school
-
24 apr PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
-
24 apr ABN AMRO: 'Voedingssector heeft doorbraaktechnologieën nodig voor halen klimaatdoelen'
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
-
24 apr Coca-Cola mocht manager ontslaan na omstreden deal Bas Smit
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan