Gratis e-book over de voordelen van MAP

16-09 06:04 | bron: FoodPro Network

EVERE - MAP (Modified Atmosphere Packaging) houdt in dat de lucht in de voedselverpakking vervangen wordt door een specifieke gassamenstelling. Op die manier kan de houdbaarheid van het voedsel aanzienlijk verlengd worden zonder dat daar chemische conserveringsmiddelen of stabilisatoren voor nodig zijn.

Bovendien blijft de voeding er langer aantrekkelijk uitzien en blijven kleur, smaak en voedingswaarde beter behouden. In principe hebben alle voedingsmiddelen waarvan de houdbaarheid vermindert als ze aan lucht worden blootgesteld baat bij MAP:

  • Vlees en gevogelte
  • Kant-en-klaarmaaltijden (pizza’s, quiches, warme maaltijden, sandwiches)
  • Zuivelproducten (gesneden en geraspte kaas, melkpoeder)
  • Bakkerijproducten (brood, gebak, koekjes)
  • Droge voeding (noten, koffie, instant aardappelpuree)
  • Groenten en vers fruit (sla, geraspte wortel, fruitsalades)
  • Zeevruchten (vis, visfilet, zeevruchten)

Daarnaast is MAP ook bijzonder geschikt voor vleesvervangers, kant-en-klaar maaltijden op basis van alternatieve proteïnen, enzoverder.  

Omdat MAP-oplossingen altijd maatwerk zijn – en de juiste samenstelling onder meer afhankelijk is van het voedingsproduct in kwestie – heeft Air Liquide een verhelderend gratis e-book over Modified Atmosphere Packaging uitgewerkt waarin alle belangrijke facetten in klare taal worden uiteengezet.

 

Bron: Air Liquide - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
27 okt Flinke groei aantal bedrijven voedingsindustrie
27 okt The Organic Jersey Farm lanceert ijsconcept Little Cow & Cookies
27 okt Carrefour start met flitsbezorger Sprint
27 okt Colruyt wil Eco-Score ook op merkproducten
27 okt Heineken verkoopt minder bier
27 okt Afstand van boer tot bord kan korter
27 okt Goede samenwerking Cegeka en Cornelis Vrolijk zorgt voor toekomstbestendig ERP-systeem
27 okt Goodacre 100 procent onderdeel van Normec
26 okt WUR geeft masterprogramma’s boost met data science
26 okt Jumbo en HEMA gaan samen nieuwe voedingsconcepten testen
26 okt FrieslandCampina opent innovatiecentrum in Shanghai
26 okt Albert Heijn lanceert jaarabonnement ‘Mijn Albert Heijn Premium’
26 okt Orde in de chaos van certificaten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie
26 okt Nicolás Castagneto, Senior Partner Latijns-Amerika bij High Touch
25 okt Startup Next Gen Foods wil met Tindle Europese markt veroveren
25 okt Iceland deelt voedsel uit om verspilling tegen te gaan
25 okt Lege Britse supermarktschappen gevuld met afbeeldingen van eten
25 okt Beyond Meat verkoopt minder vleesvervangers door deltavariant
25 okt Minder ziekte-uitbraken via voedsel in 2020
25 okt Plant & Productie Management, een vak apart
25 okt Webinar: Zijn uw circulaire economie businessmodellen afgestemd op succes?
25 okt Home Bake | Die extra stap voor de klant zetten, daar gaat het om
22 okt Mosa Meat en Nutreco werken samen aan lagere kostprijs voor kweekvlees
22 okt Barry Callebaut opent 's werelds grootste chocolademagazijn in Lokeren
22 okt Voedingsindustrie ziet in elektrificatie mogelijkheden voor verduurzaming
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?