Coca-Cola Europacific Partners behaalt als eerste in Nederland duurzaam watermanagement certificaat

DONGEN - De Coca-Cola fabriek in Dongen heeft het platinum certificaat voor duurzaam watermanagement behaald van de wereldwijde Alliance for Water Stewardship (AWS). Dit is het hoogste niveau dat binnen dit certificaat voor duurzaam waterbeheer behaald kan worden. Hiermee is de fabriek de eerste fabriek in Nederland die AWS-gecertificeerd is. Duurzaamheid is een grote prioriteit voor de fabriek die de ambitie heeft om tegen 2023 volledig CO2-neutraal te zijn.

Dankzij de inspanningen op duurzaam watergebruik ontving de fabriek in 2012 het gouden EWS-certificaat (European Water Stewardship). Nu bereikt het bedrijf een volgende stap met het behalen van de wereldwijde platinum AWS-certificering, uitgevoerd door Control Union.

De AWS-certificering reikt verder dan EWS wanneer het gaat om samenwerking met omgevingspartners zoals autoriteiten (Provincie, Gemeentes, Waterschappen), andere wateronttrekkers en omwonenden. Dit is van belang om de impact van de wateronttrekking in de omgeving tot een minimum te beperken. 

Zo is samen met andere bedrijven in de omgeving in kaart gebracht hoe het watergebruik op elkaar kan worden afgestemd en hoe gezamenlijk het gereinigde afvalwater het meest nuttig kan worden ingezet in de lokale omgeving. Daar zal in de komende jaren ook verder uitvoering aan worden gegeven. 

 

Bron: Coca-Cola





Laatste nieuws