Vlees in supermarkt en restaurants mag duurder

UTRECHT - Vier op de vijf Nederlanders willen dat restaurants en supermarkten méér plantaardig eten gaan aanbieden. Ruim de helft van de ondervraagden (58%) is er bovendien akkoord mee wanneer winkels vlees duurder maken. Tweederde van de ondervraagden vond het een goed idee dat fabrikanten dierlijke ingrediënten in hun producten vervangen door plantaardige. Dit komt naar voren uit een onderzoek van Kieskompas in opdracht van ProVeg.

Volgens Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland, staan klanten veel meer open voor verandering dan voedselbedrijven vaak denken. "Er zijn veel dingen die bedrijven kunnen doen om mensen te stimuleren minder vlees te eten. We merken echter dat ondernemers zich afvragen of hun klanten dat wel willen. Bemoeien ze zich dan niet te veel met hun keuzes? Het onderzoek laat zien dat een meerderheid van de Nederlanders juist vindt dat supermarkten en restaurants een verantwoordelijkheid hebben om meer plantaardig voedsel te stimuleren."

Twee van de drie ondervraagden vond dat voedselproducenten (68%) en supermarkten & horeca (67%) een taak hebben in het verminderen van de vleesconsumptie. Slechts 4% vindt dat alle verantwoordelijkheid bij de consument ligt. 

De resultaten worden deze week gepubliceerd op horecabeurs Gastvrij Rotterdam.





Laatste nieuws