Wanneer en waarom je bedrijf Food ERP software nodig heeft

14-11 06:05 | bron: FoodPro Network

ETTEN-LEUR - Voor voedsel- en drankenbedrijven, is groei hoogstwaarschijnlijk altijd een doel. Dit kan specifieke doelstellingen met zich meebrengen, zoals het verhogen van de winstgevendheid of het uitbreiden van je productlijnen, maar aan het einde van de dag is het doel om vooruitgang te boeken, te verbeteren en te slagen op de lange termijn.

Natuurlijk is groeien veel gemakkelijker gezegd dan gedaan in zo'n concurrerende industrie, en er zijn tal van obstakels die moeten worden weggenomen naarmate je organisatie groeit. Er is geen enkele strategie waarmee je al deze uitdagingen gemakkelijk kunt overwinnen, maar er is wel een tool die het allemaal veel eenvoudiger maakt: Food ERP software.

Ongeacht waar je bedrijf zich momenteel bevindt - of je nu de basisprincipes van Food ERP onderzoekt of al een goed begrip hebt van wat je nodig hebt - het vinden van een systeem dat bij je activiteiten past, rust je beter uit voor de toekomst dan bijna elk ander initiatief zou kunnen. Maar hoe weet je wanneer je de implementatie moet uitvoeren en wat zijn de belangrijkste voordelen van deze oplossingen die ze zo impactvol maken?

Laten we eerst ingaan op de "waarschuwingssignalen" die aangeven dat je een branchespecifiek ERP-systeem nodig hebt om je verder te helpen.

Belangrijke tekenen dat je food- en drankenbedrijf Food ERP software nodig heeft

Toen je bedrijf net van start was, werd er waarschijnlijk pen en papier of basisboekhoudingssoftware gebruikt om data te verzamelen, transacties vast te leggen en prestaties bij te houden. Maar als je ooit hebt geworsteld met het rommelige handschrift van een operator of het vinden van de juiste versie van een spreadsheet, weet je hoe foutgevoelig deze methoden zijn.

Food ERP software biedt alles wat je organisatie nodig heeft om te moderniseren en de volgende groeipijnen te overwinnen:

  • Geen enkele bron van waarheid; antwoorden op belangrijke vragen zijn verschillend, afhankelijk van aan wie je ze stelt
  • Dalende opbrengsten en toenemende verspilling als gevolg van inefficiënte processen
  • Gemiste of onjuiste leveringen die leiden tot een slechte klanttevredenheid
  • Een gebrek aan betrouwbare prognoses die leiden tot te voorzichtige voorraadretentie en verminderd kapitaal
  • Beperkte toegang tot kritieke informatie met onderhoudsintensieve on-premise hardware
  • Onzekerheid kijkend naar recalls (voedselveiligheid)

Of sommige of al deze punten nu problemen veroorzaken voor je bedrijf, ze worden in de toekomst alleen maar erger, tenzij je de tijd en moeite neemt om je activiteiten toekomstbestendig te maken. Laten we de manieren verkennen waarop Food ERP software je daarbij kan helpen.

Organisatiebrede integratie en operationele zichtbaarheid

We noemden eerder de moeilijkheden die een bedrijf kan ondervinden wanneer informatie niet duidelijk en toegankelijk is, en dit kan worden verergerd wanneer verschillende afdelingen en teams binnen een organisatie hun eigen silo-benaderingen en processen hebben voor het onderhouden en bijwerken van gegevens. Is één uniform en geïntegreerd platform niet de beste oplossing voor alle betrokkenen?

Gelukkig is dat precies wat Food ERP software biedt. Het systeem is de go-to-source voor al je werknemers wanneer ze hun verantwoordelijkheden uitvoeren of een antwoord op hun vragen zoeken. Het cross-functionele karakter van ERP betekent een ongeëvenaarde zichtbaarheid van belangrijke statistieken en het wegnemen van informatiebarrières, om nog maar te zwijgen van minder fouten als gevolg van miscommunicatie of onnauwkeurigheden.

Real-time tracking en updates

Met Food ERP software staan niet alleen al je feiten en cijfers op één plek, maar zijn ze ook up-to-date op basis van de nieuwste rapporten. Dit real-time element van het platform zorgt ervoor dat iedereen dezelfde data ziet en dat de informatie in het systeem nauwkeurig is.

Het nemen van beslissingen op basis van verouderde gegevens kan rampzalige gevolgen hebben, maar een ERP-oplossing zorgt ervoor dat je je nooit in die situatie bevindt. Je kunt problemen oplossen voordat ze noodsituaties worden en profiteren van kansen wanneer ze zich presenteren. En als je bepaalde processen zorgvuldig moet bewaken, kan je dit overal doen waar je toegang hebt tot de interface.

Implementatie vanuit de cloud

Over toegang gesproken, de beste Food ERP software maakt implementaties vanuit de cloud mogelijk, waardoor je bedrijf meer flexibiliteit krijgt als het gaat om waar en hoe het werk wordt gedaan. Verkopers onderweg hebben altijd de nieuwste informatie en een analyse kan worden uitgevoerd vanaf zowat elke locatie met een fatsoenlijk Wifi-signaal.

Wanneer je ERP in de cloud draait, heb je ook geen last van systeemonderhoud en updates, en het bespaart je geld op dure hardware. En hoewel on-premise platforms enorme tegenslagen kunnen ondervinden in het geval van stroomuitval, beveiligingsinbreuken en natuurrampen, worden cloudinterfaces ondersteund door servers en uitstekende beveiliging.

Schaalbaarheid

Terwijl een eigen systeem of generieke ERP-oplossing meestal is gebouwd voor een bedrijf van een bepaalde omvang, is branchespecifieke ERP-software ontworpen wetende dat organisaties in de loop van de tijd uitbreiden en veranderen, zodat ze de mogelijkheid hebben om met je mee te groeien.

Of het nu gaat om nieuwe faciliteiten, meer medewerkers of geheel nieuwe productlijnen, geavanceerde systemen zoals Aptean Food & Beverage ERP zijn eenvoudig aan te passen aan veel verschillende situaties. Een goede training en een grondig, doelbewust adoptieproces zijn noodzakelijk om het meeste uit je oplossing te halen, maar wanneer het correct wordt geïmplementeerd, is food-specifiek ERP perfect geschikt voor het ontgrendelen van betere resultaten.

Samenwerken en voorbereiden op de toekomst

Niet alle Food ERP software is hetzelfde. In het vorige gedeelte las je al over het belang van het vinden van een systeem dat is ontworpen voor voedsel- en drankenbedrijven, maar het is ook belangrijk dat de leverancier van het systeem je industrie echt begrijpt en ervaring heeft met het werken met soortgelijke organisaties.

Bij Aptean gaan we een langdurige partnerschap aan met onze klanten. En met tientallen jaren ervaring in de voedsel- en drankensector kennen we de uitdagingen waarmee je bedrijf dag in dag uit wordt geconfronteerd.

Wil je meer weten over Aptean Food & Beverage ERP? Neem gerust contact met ons op.

 

Bron: Schouw Informatisering from Aptean - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Madaga Kindervoeding en Spoony bundelen de krachten
30 nov Omzet horeca stijgt met 2,7 procent
30 nov Inflatie lager, voeding flink duurder
30 nov Tweede Kamer wil generieke demping van NVWA-tarieven in 2023
30 nov Het implementeren van een voedselveiligheidscultuur: De drie C's
30 nov Workshop IFS Food in de praktijk
29 nov Erwtensoep voor helft van de prijs thuisbezorgd wanneer de winter tegenvalt
29 nov Carrefour opent nieuwe versformule Potager City
29 nov Visafslag Den Helder gaat sluiten
29 nov Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2023?
29 nov Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
29 nov Certificering als doel of als middel?
28 nov Ontbijtje doneren tegen kinderarmoede tijdens kerstactie van Lidl
28 nov Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap
28 nov Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië
28 nov Hoogleraar: Veeteelt krijgt het moeilijk met verhogen grondwater
28 nov Training Etiketteren gevorderd
28 nov Overstappen van boekhoudpakket? Dit zijn de obstakels
25 nov COWLESS gestart met productie van dagverse notendrank
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Esther Veninga nieuwe CFO Albert Heijn
25 nov Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
25 nov Blended Training Basis Voedselveiligheid
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov CBb gaat zich buigen over de tariefverhogingen van de NVWA
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?