Skal wil Doens Food Ingredients decertificeren

12-10 08:37 | bron: FoodPro Network

IJZENDIJKE - Het Zeeuws-Vlaamse bedrijf Doens Food Ingredients mag haar producten niet langer biologisch noemen. Toezichthouder Skal concludeert na onderzoek dat Doens producten heeft verkocht die niet als biologisch verkocht hadden mogen worden. Hierover bericht Omroep Zeeland.

Doens Food heeft volgens de toezichthouder systematisch het controlesysteem ondermijnd en dus kan Skal niet garanderen dat de producten die Doens verkoopt daadwerkelijk biologisch zijn. Het bedrijf heeft vestigingen in IJzendijke en Sas van Gent.

Skal heeft de laatste tijd inspecties uitgevoerd bij Doens. Aanleiding waren zorgen die door de rechtbank in Den Bosch werden geuit over de bedrijfscultuur bij Doens. In januari van dit jaar besloot de economische raadskamer dat Doens niet voldoet aan alle voedselveiligheidseisen, maar dat was niet ernstig genoeg om de productie stil te leggen.

Volgens Skal heeft Doens eigen productanalyses niet gedeeld met kopers en controleurs van zowel Skal als de NVWA.

 

Foto: Doens Food Ingredients (Google)

 





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
27 okt Flinke groei aantal bedrijven voedingsindustrie
27 okt The Organic Jersey Farm lanceert ijsconcept Little Cow & Cookies
27 okt Carrefour start met flitsbezorger Sprint
27 okt Colruyt wil Eco-Score ook op merkproducten
27 okt Heineken verkoopt minder bier
27 okt Afstand van boer tot bord kan korter
27 okt Goede samenwerking Cegeka en Cornelis Vrolijk zorgt voor toekomstbestendig ERP-systeem
27 okt Goodacre 100 procent onderdeel van Normec
26 okt WUR geeft masterprogramma’s boost met data science
26 okt Jumbo en HEMA gaan samen nieuwe voedingsconcepten testen
26 okt FrieslandCampina opent innovatiecentrum in Shanghai
26 okt Albert Heijn lanceert jaarabonnement ‘Mijn Albert Heijn Premium’
26 okt Orde in de chaos van certificaten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie
26 okt Nicolás Castagneto, Senior Partner Latijns-Amerika bij High Touch
25 okt Startup Next Gen Foods wil met Tindle Europese markt veroveren
25 okt Iceland deelt voedsel uit om verspilling tegen te gaan
25 okt Lege Britse supermarktschappen gevuld met afbeeldingen van eten
25 okt Beyond Meat verkoopt minder vleesvervangers door deltavariant
25 okt Minder ziekte-uitbraken via voedsel in 2020
25 okt Plant & Productie Management, een vak apart
25 okt Webinar: Zijn uw circulaire economie businessmodellen afgestemd op succes?
25 okt Home Bake | Die extra stap voor de klant zetten, daar gaat het om
22 okt Mosa Meat en Nutreco werken samen aan lagere kostprijs voor kweekvlees
22 okt Barry Callebaut opent 's werelds grootste chocolademagazijn in Lokeren
22 okt Voedingsindustrie ziet in elektrificatie mogelijkheden voor verduurzaming
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?