Nestlé ontwikkelt plantaardige alternatieven voor ei en garnalen

12-10 09:47 | bron: FoodPro Network

VEVEY - Voedingsgigant Nestlé breidt zijn assortiment van plantaardige voedingsmiddelen verder uit met twee nieuwe productinnovaties. Het gaat om plantaardige alternatieven voor ei en garnalen. De producten worden op de markt gebracht onder de merkvlag van Garden Gourmet.

Eivervanger Garden Gourmet vEGGie is veganistisch, bevat soja-eiwit en omega-3 vetzuren en heeft een Nutri-Score A. De veggie eieren kunnen onder meer geklutst worden zoals echte eieren.

Daarnaast introduceert Nestlé Garden Gourmet Vrimp: een plantaardig alternatief voor garnalen. Vrimps zijn gemaakt van een combinatie van zeewier, erwten en konjakwortel en heeft een Nutri-Score B. Volgens Nestlé heeft het ook “de authentieke textuur en smaak van sappige garnalen.”

"Onze nieuwe plantaardige garnalen- en ei-alternatieven hebben een authentieke textuur en smaak, evenals een gunstig voedingsprofiel, waardoor ze een goede vervanger zijn voor dierlijke garnalen en eieren in een breed scala aan gerechten. Onze jarenlange expertise in plant-, eiwit- en voedingswetenschappen stelde onze teams in staat deze geweldige innovaties in minder dan een jaar te ontwikkelen. Op dit moment zijn onze onderzoeksteams al bezig met de voorbereidingen voor de volgende golf van plantaardige lanceringen”, aldus Stefan Palzer, CTO bij Nestlé.

 

Foto: Nestlé





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
27 okt Flinke groei aantal bedrijven voedingsindustrie
27 okt The Organic Jersey Farm lanceert ijsconcept Little Cow & Cookies
27 okt Carrefour start met flitsbezorger Sprint
27 okt Colruyt wil Eco-Score ook op merkproducten
27 okt Heineken verkoopt minder bier
27 okt Afstand van boer tot bord kan korter
27 okt Goede samenwerking Cegeka en Cornelis Vrolijk zorgt voor toekomstbestendig ERP-systeem
27 okt Goodacre 100 procent onderdeel van Normec
26 okt WUR geeft masterprogramma’s boost met data science
26 okt Jumbo en HEMA gaan samen nieuwe voedingsconcepten testen
26 okt FrieslandCampina opent innovatiecentrum in Shanghai
26 okt Albert Heijn lanceert jaarabonnement ‘Mijn Albert Heijn Premium’
26 okt Orde in de chaos van certificaten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie
26 okt Nicolás Castagneto, Senior Partner Latijns-Amerika bij High Touch
25 okt Startup Next Gen Foods wil met Tindle Europese markt veroveren
25 okt Iceland deelt voedsel uit om verspilling tegen te gaan
25 okt Lege Britse supermarktschappen gevuld met afbeeldingen van eten
25 okt Beyond Meat verkoopt minder vleesvervangers door deltavariant
25 okt Minder ziekte-uitbraken via voedsel in 2020
25 okt Plant & Productie Management, een vak apart
25 okt Webinar: Zijn uw circulaire economie businessmodellen afgestemd op succes?
25 okt Home Bake | Die extra stap voor de klant zetten, daar gaat het om
22 okt Mosa Meat en Nutreco werken samen aan lagere kostprijs voor kweekvlees
22 okt Barry Callebaut opent 's werelds grootste chocolademagazijn in Lokeren
22 okt Voedingsindustrie ziet in elektrificatie mogelijkheden voor verduurzaming
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?