Nestlé stelt omzetverwachtingen naar boven bij

VEVEY - Nestlé heeft in de eerste negen maanden van 2021 een omzet gerealiseerd van 63,3 miljard Zwitserse frank, circa 59 miljard euro. De gerapporteerde omzet nam daarmee met 2,2% toe, maar autonoom realiseert het Zwitserse voedingsconcern een omzetgroei van 7,6%. Nestlé stelt daarom de omzetprognose voor heel 2021 nog eens naar boven bij. 

De meeste regio’s en productgroepen droegen bij aan de omzetgroei. Nestlé verhoogde eerder al de prijzen door hogere inkoopkosten en de verstoringen in de aanvoerketen. In de autonome omzetgroei is er een prijseffect van 1,6% en 6% van de groei komt voort uit extra volumes, aldus Nestlé op haar website. Wisselkoersen drukken de omzet met 2% en daarnaast is er een negatief effect op de omzet van 3,3% door desinvesteringen en acquisities.

Nestlé gaat voor heel 2021 nu uit van een autonome omzetgroei die tussen 6% en 7% uit zal komen. Tot dusver werd rekening gehouden met een omzetstijging tussen 5% en 6%. De verwachting voor de onderliggende operationele marge blijft ongewijzigd op circa 17,5%.





Laatste nieuws