Barry Callebaut opent 's werelds grootste chocolademagazijn in Lokeren

22-10 11:39 | bron: FoodPro Network

LOKEREN - Barry Callebaut heeft zijn nieuwe distributiecentrum ‘The Chocolate Box’ geopend. Het is het grootste chocolademagazijn ter wereld en zal dienst doen als globale logistieke hub voor alle verpakte chocoladeproducten die het bedrijf produceert in de fabrieken in Halle en Wieze.

Investering van 100 miljoen euro

Aan The Chocolate Box hangt een prijskaartje van 100 miljoen euro. Het is meteen de grootste investering ooit van Barry Callebaut in zijn operationele netwerk. Het nieuwe magazijn moet de wereldwijde logistieke activiteiten van de chocoladeproducent verder optimaliseren. De locatie langs de E17 in Lokeren, vlak bij de Antwerpse haven, laat ook toe om klanten wereldwijd nog sneller te bedienen.

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 60.000 m². De volledig geautomatiseerde high bay van 41 meter hoog biedt plaats voor 125.000 pallets, die opgeslagen kunnen worden bij een constante temperatuur van 18 °C.

Duurzaamste chocolademagazijn ter wereld

The Chocolate Box is niet alleen het grootste, maar ook het duurzaamste chocolademagazijn ter wereld. Het gebouw kreeg een BREEAM Outstanding-certificaat en behaalde daarmee de hoogste duurzaamheidsscore voor logistieke gebouwen.

"The Chocolate Box is een echte mijlpaal voor Barry Callebaut”, aldus CEO Peter Boone. “Vanuit Lokeren worden alle verpakte chocoladeproducten, voornamelijk onder ons Belgische chocolademerk Callebaut, verzonden naar de rest van de wereld. The Chocolate Box is een mooi voorbeeld van onze slimme groeistrategie waarbij we inzetten op meer efficiëntie, zodat we onze klanten op een duurzamere manier kunnen bedienen."

 

Foto: Barry Callebaut





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 dec McCain Foods neemt minderheidsbelang in Strong Roots
09 dec Vleessector wil aan de slag met CO2-voetafdruk
09 dec Personeelstekorten bereiken recordhoogte
09 dec Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
09 dec Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
08 dec Rendierbezorgrobot brengt boodschappen én kerstmuziek (video)
08 dec Brussel wil dat maaltijdbezorgers hun koeriers vast in dienst nemen
08 dec Medewerkers distributiecentra Tesco dreigen met staking
08 dec Primeur voor Coop: eerste supermarkt met duurzame producten Onze Markt
08 dec Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
08 dec Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
08 dec Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
07 dec Printer voor vleesvervangers bijna gereed
07 dec Prijs voeding stijgt met 1,1 procent
07 dec Pieter Pot haalt 9 miljoen euro kapitaal op
07 dec Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro
07 dec Kostenefficiëntie verhogen in de Agri&Food sector, dankzij data
06 dec Supermarktketen in Kroatië accepteert online betalingen in cryptomunten
06 dec HAS Hogeschool ontwikkelt 6 nieuwe minors
06 dec Gebruik van robots in de voedingsindustrie gaat verder toenemen
06 dec Omzetrecord voor gemeentelijke IJsselmeervisafslag Urk
06 dec SGS en V-Label lanceren partnerschap en brengen veganistisch en vegetarisch keurmerk naar een wereldwijd publiek
06 dec Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
06 dec Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
06 dec Werkgevers vooralsnog geen voorstander van vaccinatieplicht
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?