Mosa Meat en Nutreco werken samen aan lagere kostprijs voor kweekvlees

MAASTRICHT - Kweekvleesproducent Mosa Meat en Nutreco ontvangen een subsidie van bijna 2 miljoen euro vanuit het Europese REACT-herstelprogramma voor hun gezamenlijke 'Feed for Meat'-project. De bedrijven willen in hun project de kosten voor het produceren van kweekvlees verlagen.

Het gaat dan met name om verlaging van de kosten van het groeimedium. Dat is sterk bepalend voor de kostprijs van kweekvlees. 

In plaats van kweekmedia die afkomstig zijn uit de farmaceutische industrie willen Mosa Meat en Nutreco experimenteren met verschillende groeimedia die komen uit bijproducten uit de toeleveringsketen van Nutreco. Vanuit Nutreco zijn R&D-mensen betrokken, specialisten van de investerings- en ontwikkelingstak NuFrontiers en experts van diervoederadditievenleverancier Selko, aldus Nutreco op haar website.

Het REACT EU-programma is door de Europese Unie opgezet om investeringsprojecten te ondersteunen die crisisherstel na de coronapandemie bevorderen en bijdragen aan een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de economie.

 

Foto: Mosa Meat





Laatste nieuws