WUR geeft masterprogramma’s boost met data science

WAGENINGEN - Wageningen University & Research geeft masterstudenten binnen de studiedomeinen Nutrition and Health, Management, Economics and Consumer Studies en Communication, Health and Life Sciences vanaf het nieuwe studiejaar 2021-2022 de kans om hun specialisme te combineren met datascience. Naast het reguliere mastercurriculum volgen de betreffende interspecialisatie-studenten het komend jaar vakken als Artificial Intelligence for Food and Health, Data Science for Food and Consumer Behaviour Research en Solving Societal Health Challenges with Data Science. Hierover bericht de WUR op haar website.

Alle studenten krijgen in onderwijs te maken met data science, maar door de specialisatie is het aanzienlijk meer én toegespitst op hun studiegebied. Werkgevers, zowel binnen als buiten de academische wereld, vragen meer en meer om kennis van data science in combinatie met domeinkennis. Ze willen dat wetenschappers weten hoe ze data moeten verzamelen, interpreteren en ook steeds vaker dat ze kunnen programmeren, en toepassingen van kunstmatige intelligentie kunnen ontwikkelen.

Lukasz Grus – coördinator onderwijsontwikkeling bij het Wageningen Data Competence Center (WDCC) – is aanjager van het data science-onderwijs. “Bij studierichtingen als Geo-Information Science, Biosystems Engineering en Bioinformatics is data science al behoorlijk goed geïntegreerd. Toen ik drie jaar geleden begon bij het WDCC, zag ik al snel dat meer domeinen van data science kunnen profiteren. De leerstoelgroepen van onder meer Human Nutrition and Health en Consumption and Healthy Lifestyles zagen dat ook; zodoende zijn we aan de slag gegaan om een onderwijsprogramma te ontwikkelen.”





Laatste nieuws