WUR geeft masterprogramma’s boost met data science

26-10 16:27 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Wageningen University & Research geeft masterstudenten binnen de studiedomeinen Nutrition and Health, Management, Economics and Consumer Studies en Communication, Health and Life Sciences vanaf het nieuwe studiejaar 2021-2022 de kans om hun specialisme te combineren met datascience. Naast het reguliere mastercurriculum volgen de betreffende interspecialisatie-studenten het komend jaar vakken als Artificial Intelligence for Food and Health, Data Science for Food and Consumer Behaviour Research en Solving Societal Health Challenges with Data Science. Hierover bericht de WUR op haar website.

Alle studenten krijgen in onderwijs te maken met data science, maar door de specialisatie is het aanzienlijk meer én toegespitst op hun studiegebied. Werkgevers, zowel binnen als buiten de academische wereld, vragen meer en meer om kennis van data science in combinatie met domeinkennis. Ze willen dat wetenschappers weten hoe ze data moeten verzamelen, interpreteren en ook steeds vaker dat ze kunnen programmeren, en toepassingen van kunstmatige intelligentie kunnen ontwikkelen.

Lukasz Grus – coördinator onderwijsontwikkeling bij het Wageningen Data Competence Center (WDCC) – is aanjager van het data science-onderwijs. “Bij studierichtingen als Geo-Information Science, Biosystems Engineering en Bioinformatics is data science al behoorlijk goed geïntegreerd. Toen ik drie jaar geleden begon bij het WDCC, zag ik al snel dat meer domeinen van data science kunnen profiteren. De leerstoelgroepen van onder meer Human Nutrition and Health en Consumption and Healthy Lifestyles zagen dat ook; zodoende zijn we aan de slag gegaan om een onderwijsprogramma te ontwikkelen.”





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 dec McCain Foods neemt minderheidsbelang in Strong Roots
09 dec Vleessector wil aan de slag met CO2-voetafdruk
09 dec Personeelstekorten bereiken recordhoogte
09 dec Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
09 dec Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
08 dec Rendierbezorgrobot brengt boodschappen én kerstmuziek (video)
08 dec Brussel wil dat maaltijdbezorgers hun koeriers vast in dienst nemen
08 dec Medewerkers distributiecentra Tesco dreigen met staking
08 dec Primeur voor Coop: eerste supermarkt met duurzame producten Onze Markt
08 dec Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
08 dec Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
08 dec Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
07 dec Printer voor vleesvervangers bijna gereed
07 dec Prijs voeding stijgt met 1,1 procent
07 dec Pieter Pot haalt 9 miljoen euro kapitaal op
07 dec Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro
07 dec Kostenefficiëntie verhogen in de Agri&Food sector, dankzij data
06 dec Supermarktketen in Kroatië accepteert online betalingen in cryptomunten
06 dec HAS Hogeschool ontwikkelt 6 nieuwe minors
06 dec Gebruik van robots in de voedingsindustrie gaat verder toenemen
06 dec Omzetrecord voor gemeentelijke IJsselmeervisafslag Urk
06 dec SGS en V-Label lanceren partnerschap en brengen veganistisch en vegetarisch keurmerk naar een wereldwijd publiek
06 dec Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
06 dec Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
06 dec Werkgevers vooralsnog geen voorstander van vaccinatieplicht
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?