Heineken koopt brouwerijen in Zuid-Afrika en Namibië

AMSTERDAM - Heineken koopt twee brouwerijen in het zuiden van Afrika, zo heeft de bierbrouwer vandaag bekendgemaakt. Het gaat om de Zuid-Afrikaanse brouwer Distell en Namibia Breweries uit Namibië.

Met de overnames wil Heineken de concurrentie met andere brouwerijen zoals AB InBev en Diageo beter aan kunnen gaan. Na afronding van de overnames wil de Nederlandse brouwer de overgenomen activiteiten plus een meerderheidsbelang in Heineken South Africa onderbrengen in een nieuwe, niet-beursgenoteerde onderneming. Met de plannen is een investering van miljarden euro's gemoeid.

Eerder dit jaar bevestigde Distell al in gesprek te zijn met Heineken over een overname. Distell is naar eigen zeggen de grootste producent van wijn, ciders en sterkere alcoholische dranken in Afrika. Distell is onder andere bekend van de likeur Amarula en Savanna Cider, die ook in Nederland verkocht wordt.

In Namibia Breweries, heeft Heineken al een belang van 49,99%. Heineken koopt nu ook de overige aandelen. De bierbrouwer verwacht dat de twee transacties flink bijdragen aan een stijging van de omzet en het terugdringen van de kosten. De overnames zullen naar verwachting in de loop van 2022 worden afgerond, mits de autoriteiten de overnames goedkeuren.





Laatste nieuws