Israëlisch bedrijf gaat vlees uit 3D-printer produceren in Best

BEST - Redefine Meat is in Best bezig een vleesfabriek om te bouwen tot een fabriek voor vleesvervangers. Redefine Meat zal er vanaf eind december vlees 3D-printen voor klanten uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zo bericht het FD vandaag.

De Israëlische producent kiest naar eigen zeggen voor Nederland omdat hier al vegavleesbedrijven gevestigd zijn en omdat Nederlanders per hoofd van de bevolking de meeste vleesvervangers kopen. Dat zegt de senior vicepresident en Nederlander Edwin Bark tegen de zakenkrant.
 
Redefine Meat is voorlopig het enige bedrijf in de wereld dat vlees 3D-print. Het gebruikt daarvoor soja, erwten en kikkererwten. Volgens Bark is de milieubelasting 95% lager dan die van echt vlees.

Onder andere de Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw liet al weten dat hij aangenaam verrast was door het nepvlees. "De eerste keer dat ik het at, leek het alsof ik een geweldig stuk echt vlees proefde", zegt hij. Blauw serveert het sinds dinsdag in zijn vier Gastrobars in Amsterdam. Ook een aantal Britse en Duitse sterrenkoks gaan het vlees vanaf dinsdag serveren.

Vanaf 28 december moet de voormalige vleesfabriek van slachterij Van Loon in Best dienstdoen als productielocatie waar vlees uit de 3D-printer rolt. Het vlees wordt van daaruit verdeeld over Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 

Zie ook: Redefine Meat heeft grootse internationale plannen





Laatste nieuws