Jumbo en Jan Linders ruilen supermarkten

VEGHEL - Jumbo heeft een akkoord bereikt met de regionale supermarktketen Jan Linders, voor een uitruil van winkels. Daarmee herovert Jumbo wat verloren terrein op concurrent Albert Heijn, die vorig jaar vijf Jumbo-supermarkten inlijfde. Ook Jan Linders kan dankzij de deal zijn werkterrein uitbreiden.

"Wij worden per saldo groter en ons verzorgingsgebied wordt ook uitgebreid", aldus een woordvoerder van Jan Linders, dat meer dan 60 supermarkten telt in Zuidoost-Nederland met in totaal meer dan vijfduizend medewerkers.

Jan Linders krijgt er vier filialen bij die nu nog een Jumbo-winkel zijn. In de 'onderlinge verkoop' krijgt Jumbo er begin komend jaar twee Linders-winkels bij, in Weert en Nederweert. De medewerkers gaan of mee naar de nieuwe eigenaar of ze kunnen terecht bij andere filialen.

Vorig jaar lukte het Albert Heijn voor het eerst om Jumbo-supermarkten in te lijven. Dat ging om vijf filialen waarvan de franchisenemer koos voor de Albert Heijn formule. Twee van die winkels waren in Weert en Nederweert.

Over het bedrag dat met de overname is gemoeid, worden geen mededelingen gedaan. Toezichthouder ACM moet de geplande constructie nog goedkeuren.

 

Foto: Jumbo topman Frits van Eerd, eerder tijdens een opening van wederom een nieuwe Jumbo-vestiging 





Laatste nieuws