Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online

16-11 06:03 | bron: FoodPro Network

HEEMSKERK - De voedingsindustrie is uniek in zijn soort. Zo is er de complexe wet- en regelgeving waarmee je te maken krijgt als producent of handelaar. Hoewel ERP-systemen vaak worden ingezet om bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen, is binnen de foodbranche nét wat meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan zicht op THT-datums, leveranciers van ingrediënten en componenten, uiterste verkoopdata en productiedata. Dan is traceerbaarheid de sleutel tot succes.

Stel je voor, een van de ingrediënten in je eindproduct voldoet toch niet aan de kwaliteitseisen. Dit levert een risico op voor de volledige productieketen. Het laatste wat je wil als ondernemer is het stilleggen van je productie. Vaak brengt dit hoge kosten met zich mee in een markt waar de marges steeds kleiner worden. Om het scenario van een complete ‘shut-down’ zo veel mogelijk te voorkomen, is traceability – oftewel; traceerbaarheid goud waard. Zeker als je werkt met voedingsmiddelen en de strenge eisen die hiermee gepaard gaan.

Wat is traceerbaarheid?

Traceerbaarheid geeft je de mogelijkheid om levensmiddelen door alle stadia van de productie, verwerking en distributie te traceren en te volgen. Dit wil je natuurlijk doen zonder constant bezig te zijn met de administratie of de inzet van personeel om alles in de gaten te houden. Automatisering en het vastleggen van je processen in een ERP-systeem dat geschikt is voor de foodbranche, opent deuren richting jouw groei en bespaart je veel tijd.

Voorkomen is beter dan genezen

De voedingssector kent strenge eisen als het gaat om houdbaarheid, opslag, vervoer en verwerking van voedingsmiddelen. Vaste procedures en werkwijzen zijn key, maar als hier op een of andere manier van wordt afgeweken, moet je razendsnel kunnen zien waar de fout plaatsvond. Bovendien moet je binnen zeer korte tijd achterhalen waar de foute producten al in verwerkt zitten of via welke kanalen deze zijn verkocht. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar het geeft rust als je weet dat je onderneming goed voorbereid is op een terugroepactie. Als je dit snel en efficiënt kunt afhandelen, blijf je aan kop. Je loopt namelijk geen imagoschade op, de relaties met je klanten blijven goed en je kunt snel de gewone productie weer hervatten. Dat levert je uiteindelijk de meeste winst op.

Traceerbaarheid voor meer zicht op de productieplanning

Geen zorgen, traceerbaarheid speelt niet alleen tijdens terugroepacties een belangrijke rol in je onderneming. Het verzekert je er ook van dat je je productieplanning kunt aanhouden. Denk hierbij aan het opsporen van vertragingen in een vroeg stadium waardoor je kunt voorkomen dat die vertragingen groter worden. Met traceerbaarheid breng je ook in kaart hoeveel losse ingrediënten je nog hebt om eindproducten te maken. Inzicht in je data is wederom een sleutel tot succes in de foodbranche.

KING Software begrijpt wat de behoeftes zijn van ondernemers in de foodsector. Daarom hebben we een ERP-systeem ontwikkeld wat in die specifieke behoeftes voorziet. Hierbij komt bijvoorbeeld die traceerbaarheid van losse artikelen, eindproducten en zelfs verpakkingsmaterialen in naar voren. Zo kun jij smakelijke producten op de markt brengen terwijl je in één systeem al je processen beheert. Welk nieuw product binnenkort in de winkel ligt heb je daarmee helemaal zelf in de hand.

Net als VANHEST FOOD GROUP zelf ontdekken hoe KING ERP Online werkt in jouw bedrijf? Klik dan hier

 

Bron: KING Software - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
25 nov COWLESS gestart met productie van dagverse notendrank
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Esther Veninga nieuwe CFO Albert Heijn
25 nov Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
25 nov Blended Training Basis Voedselveiligheid
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov CBb gaat zich buigen over de tariefverhogingen van de NVWA
24 nov Knot: afkoeling economie hard nodig om inflatie omlaag te krijgen
24 nov Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie
24 nov Jumbo past verpakking van Ice Tea aan na nominatie voor Gouden Windei
24 nov ABN AMRO: 'Inhaalgroei voor de horeca is achter de rug'
24 nov Enrico Food moderniseert en groeit met ERP van Aptean
24 nov Whitepaper Validatie en Verificatie
23 nov Omzetstijging van 10 procent voor Danish Crown
23 nov Colruyt test onbemand bezorgwagentje
23 nov Zalmhuys Group neemt activiteiten van zalmrokerij H. van Wijnen over
23 nov Voorzitter MKB-Nederland: ‘We moeten drastisch ontregelen’
23 nov Prestatie-indicatoren voor voedselveiligheid
23 nov Training Claims
22 nov HAK betreedt de markt voor verse ovengroenten
22 nov Danish Crown bouwt nieuwe vleeswarenfabriek in Engeland
22 nov IJsthee, ambachtelijke salade en cornflakes kanshebbers voor Gouden Windei
22 nov Officiële start bouw PLUS distributiecentrum Deventer
22 nov Trendrapport | Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector
22 nov LIVE WEBINAR | Hoe kunt u DE&I doorvoeren en tastbare voordelen behalen?
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?