Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online

25-11 06:05 | bron: FoodPro Network

HEEMSKERK - De voedingsindustrie is uniek in zijn soort. Zo is er de complexe wet- en regelgeving waarmee je te maken krijgt als producent of handelaar. Hoewel ERP-systemen vaak worden ingezet om bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen, is binnen de foodbranche nét wat meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan zicht op THT-datums, leveranciers van ingrediënten en componenten, uiterste verkoopdata en productiedata. Dan is traceerbaarheid de sleutel tot succes.

Stel je voor, een van de ingrediënten in je eindproduct voldoet toch niet aan de kwaliteitseisen. Dit levert een risico op voor de volledige productieketen. Het laatste wat je wil als ondernemer is het stilleggen van je productie. Vaak brengt dit hoge kosten met zich mee in een markt waar de marges steeds kleiner worden. Om het scenario van een complete ‘shut-down’ zo veel mogelijk te voorkomen, is traceability – oftewel; traceerbaarheid goud waard. Zeker als je werkt met voedingsmiddelen en de strenge eisen die hiermee gepaard gaan.

Wat is traceerbaarheid?

Traceerbaarheid geeft je de mogelijkheid om levensmiddelen door alle stadia van de productie, verwerking en distributie te traceren en te volgen. Dit wil je natuurlijk doen zonder constant bezig te zijn met de administratie of de inzet van personeel om alles in de gaten te houden. Automatisering en het vastleggen van je processen in een ERP-systeem dat geschikt is voor de foodbranche, opent deuren richting jouw groei en bespaart je veel tijd.

Voorkomen is beter dan genezen

De voedingssector kent strenge eisen als het gaat om houdbaarheid, opslag, vervoer en verwerking van voedingsmiddelen. Vaste procedures en werkwijzen zijn key, maar als hier op een of andere manier van wordt afgeweken, moet je razendsnel kunnen zien waar de fout plaatsvond. Bovendien moet je binnen zeer korte tijd achterhalen waar de foute producten al in verwerkt zitten of via welke kanalen deze zijn verkocht. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar het geeft rust als je weet dat je onderneming goed voorbereid is op een terugroepactie. Als je dit snel en efficiënt kunt afhandelen, blijf je aan kop. Je loopt namelijk geen imagoschade op, de relaties met je klanten blijven goed en je kunt snel de gewone productie weer hervatten. Dat levert je uiteindelijk de meeste winst op.

Traceerbaarheid voor meer zicht op de productieplanning

Geen zorgen, traceerbaarheid speelt niet alleen tijdens terugroepacties een belangrijke rol in je onderneming. Het verzekert je er ook van dat je je productieplanning kunt aanhouden. Denk hierbij aan het opsporen van vertragingen in een vroeg stadium waardoor je kunt voorkomen dat die vertragingen groter worden. Met traceerbaarheid breng je ook in kaart hoeveel losse ingrediënten je nog hebt om eindproducten te maken. Inzicht in je data is wederom een sleutel tot succes in de foodbranche.

KING Software begrijpt wat de behoeftes zijn van ondernemers in de foodsector. Daarom hebben we een ERP-systeem ontwikkeld wat in die specifieke behoeftes voorziet. Hierbij komt bijvoorbeeld die traceerbaarheid van losse artikelen, eindproducten en zelfs verpakkingsmaterialen in naar voren. Zo kun jij smakelijke producten op de markt brengen terwijl je in één systeem al je processen beheert. Welk nieuw product binnenkort in de winkel ligt heb je daarmee helemaal zelf in de hand.

Net als VANHEST FOOD GROUP zelf ontdekken hoe KING ERP Online werkt in jouw bedrijf? Maak dan gebruik van de unieke kortingsactie en krijg KING ERP Online tot december, de eerste twee maanden gratis. Meer weten? Klik dan hier

 

Bron: KING Software - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 dec McCain Foods neemt minderheidsbelang in Strong Roots
09 dec Vleessector wil aan de slag met CO2-voetafdruk
09 dec Personeelstekorten bereiken recordhoogte
09 dec Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
09 dec Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
08 dec Rendierbezorgrobot brengt boodschappen én kerstmuziek (video)
08 dec Brussel wil dat maaltijdbezorgers hun koeriers vast in dienst nemen
08 dec Medewerkers distributiecentra Tesco dreigen met staking
08 dec Primeur voor Coop: eerste supermarkt met duurzame producten Onze Markt
08 dec Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
08 dec Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
08 dec Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
07 dec Printer voor vleesvervangers bijna gereed
07 dec Prijs voeding stijgt met 1,1 procent
07 dec Pieter Pot haalt 9 miljoen euro kapitaal op
07 dec Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro
07 dec Kostenefficiëntie verhogen in de Agri&Food sector, dankzij data
06 dec Supermarktketen in Kroatië accepteert online betalingen in cryptomunten
06 dec HAS Hogeschool ontwikkelt 6 nieuwe minors
06 dec Gebruik van robots in de voedingsindustrie gaat verder toenemen
06 dec Omzetrecord voor gemeentelijke IJsselmeervisafslag Urk
06 dec SGS en V-Label lanceren partnerschap en brengen veganistisch en vegetarisch keurmerk naar een wereldwijd publiek
06 dec Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
06 dec Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
06 dec Werkgevers vooralsnog geen voorstander van vaccinatieplicht
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?