Imagindairy haalt 13 miljoen dollar op bij investeerders

17-11 14:37 | bron: FoodPro Network

TEL AVIV - De start-up Imagindairy, een Israëlisch bedrijf dat via een gepatenteerde fermentatietechniek eiwitten produceert die identiek zijn aan de eiwitten uit melk van koeien, heeft in een investeringsronde voor 13 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald.

De gepatenteerde technologie van Imagindairy stelt voedingsfabrikanten in staat om vervangers voor melk en zuivelproducten aan te bieden met volledig vergelijkbare voedingswaarden.

De technologie van Imagindairy is gebaseerd op 15 jaar onderzoek onder leiding van mede-oprichter en wetenschappelijk directeur, Tamir Tuller, een professor in moleculaire biologie aan de Universiteit van Tel Aviv.

Imagindairy zal het geld gebruiken voor het uitbreiden van de faciliteiten, het uitbreiden van het professionele team en het vergroten van de onderzoekscapaciteit.

Het aanbod van plantaardige melksoorten wordt steeds groter. Denk aan haver-, soja-, amandel-, en kokosmelk die al in de schappen liggen. Maar alternatieve melk op basis van micro-organismen, de cellulaire melk, blijven nog achter omdat het moeilijk is om koemelk net zo goed na te maken en te commercialiseren. In Amerika is start-up Perfect Day er ook mee bezig en in Nederland waagt Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, zich er ook aan met zijn nieuwe start-up, Vegan Cowboys.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 dec McCain Foods neemt minderheidsbelang in Strong Roots
09 dec Vleessector wil aan de slag met CO2-voetafdruk
09 dec Personeelstekorten bereiken recordhoogte
09 dec Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
09 dec Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
08 dec Rendierbezorgrobot brengt boodschappen én kerstmuziek (video)
08 dec Brussel wil dat maaltijdbezorgers hun koeriers vast in dienst nemen
08 dec Medewerkers distributiecentra Tesco dreigen met staking
08 dec Primeur voor Coop: eerste supermarkt met duurzame producten Onze Markt
08 dec Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
08 dec Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
08 dec Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
07 dec Printer voor vleesvervangers bijna gereed
07 dec Prijs voeding stijgt met 1,1 procent
07 dec Pieter Pot haalt 9 miljoen euro kapitaal op
07 dec Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro
07 dec Kostenefficiëntie verhogen in de Agri&Food sector, dankzij data
06 dec Supermarktketen in Kroatië accepteert online betalingen in cryptomunten
06 dec HAS Hogeschool ontwikkelt 6 nieuwe minors
06 dec Gebruik van robots in de voedingsindustrie gaat verder toenemen
06 dec Omzetrecord voor gemeentelijke IJsselmeervisafslag Urk
06 dec SGS en V-Label lanceren partnerschap en brengen veganistisch en vegetarisch keurmerk naar een wereldwijd publiek
06 dec Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
06 dec Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
06 dec Werkgevers vooralsnog geen voorstander van vaccinatieplicht
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?