Imagindairy haalt 13 miljoen dollar op bij investeerders

TEL AVIV - De start-up Imagindairy, een Israëlisch bedrijf dat via een gepatenteerde fermentatietechniek eiwitten produceert die identiek zijn aan de eiwitten uit melk van koeien, heeft in een investeringsronde voor 13 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald.

De gepatenteerde technologie van Imagindairy stelt voedingsfabrikanten in staat om vervangers voor melk en zuivelproducten aan te bieden met volledig vergelijkbare voedingswaarden.

De technologie van Imagindairy is gebaseerd op 15 jaar onderzoek onder leiding van mede-oprichter en wetenschappelijk directeur, Tamir Tuller, een professor in moleculaire biologie aan de Universiteit van Tel Aviv.

Imagindairy zal het geld gebruiken voor het uitbreiden van de faciliteiten, het uitbreiden van het professionele team en het vergroten van de onderzoekscapaciteit.

Het aanbod van plantaardige melksoorten wordt steeds groter. Denk aan haver-, soja-, amandel-, en kokosmelk die al in de schappen liggen. Maar alternatieve melk op basis van micro-organismen, de cellulaire melk, blijven nog achter omdat het moeilijk is om koemelk net zo goed na te maken en te commercialiseren. In Amerika is start-up Perfect Day er ook mee bezig en in Nederland waagt Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, zich er ook aan met zijn nieuwe start-up, Vegan Cowboys.





Laatste nieuws