Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug 2022 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
MUNCHEN - De Duitse startup QOA werkt aan chocolade waarin geen cacao wordt verwerkt. Het bedrijf wist onlangs voor 6 miljoen dollar kapitaal op te halen bij investeerders.
Het bedrijf wil hiermee een pilotfabriek realiseren in München. Ook wil QOA het geld gebruiken om extra mensen in dienst te nemen.
QOA past voor de productie van cacaoloze chocolade een fermentatietechnologie toe waarbij gebruik wordt gemaakt van granen en een mix van bacteriën. De producten van QOA zijn zuiver plantaardig en bevatten geen conserveermiddelen.
In 2022 hoopt het bedrijf de eerste producten op de markt te brengen.
Foto: Sara Marquart (CO-FOUNDER & CTO) en Maximilian Marquart (CO-FOUNDER & CEO)
Laatste nieuws
-
24 apr Coca-Cola mocht manager ontslaan na omstreden deal Bas Smit
-
24 apr Waarschuwingslabel op ongezond voedsel drijft de prijs omhoog
-
24 apr Nederlanders zijn te verdelen in zes type food-consumenten
-
24 apr Verkrijg inzicht in wat er daadwerkelijk in je fabriek gebeurt
-
23 apr PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
-
23 apr Consumentenbond: Fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten
-
23 apr Producten van Danone, Dr. Oetker, Jacobs Douwe Egberts en Mondelez weer verkrijgbaar bij Jumbo
-
23 apr PFAS en voeding: een informatief webinar
-
23 apr Kumasi maakt frisdrank uit restproduct van cacaovrucht
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan