Griekse zuivelproducent Fage wil fabriek in Hoogeveen bouwen

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen heeft een voorlopig contract gesloten met de FAGE Groep voor de bouw van een productielocatie op bedrijventerrein Riegmeer. De ondertekening van het optiecontract voor een kavel van 15 hectare is een belangrijke stap richting een vestiging van de Griekse producent in Hoogeveen.

FAGE is een internationaal opererende producent van Griekse yoghurt met vestigingen in Griekenland en de Verenigde Staten. In Hoogeveen kan FAGE de gewenste nieuwe Europese productielocatie bouwen. Deze ultramoderne en duurzame zuivelfabriek vergt een investering van meer dan 150 miljoen euro. 

De vestiging van zo’n groot bedrijf is een enorme operatie waarbij tal van partijen betrokken zijn. FAGE werkt hierin nauw samen met onder andere NOM, NFIA, provincie Drenthe, Waterschap Drents Overijsselse Delta, de WMD en NV RENDO en de gemeente Hoogeveen. In een goede, constructieve sfeer is toegewerkt naar een haalbare businesscase voor FAGE. Zwiers: ‘Stap voor stap is in goed overleg met alle partijen een model uitgewerkt voor alle aspecten zoals infrastructuur, afvalwater, gas, elektra, wateraanvoer enzovoort. We zijn blij met de constructieve, meedenkende houding van alle partijen die heeft geleid tot de mogelijkheid om FAGE te vestigen in Hoogeveen.’ FAGE wordt ondersteund door Arcadis op het gebied van ontwerp, vergunningen en projectmanagement.

Wethouder Jan Zwiers: ‘De vestiging van FAGE betekent de eerste grootschalige vestiging op Riegmeer. Het zorgt voor een flinke economische impuls; tijdens de bouw en daarna. Denk maar aan de werkgelegenheid: FAGE heeft straks ongeveer 250 fulltimebanen beschikbaar en zal werk opleveren op het gebied van bouw, toeleveranciers, transport en onderhoud. Het is ook te verwachten dat in het kielzog van FAGE nieuwe bedrijven zich vestigen in dit gebied.’  Drents gedeputeerde Henk Brink is ook blij met de komst van FAGE: ‘Deze vestiging is van belang voor Hoogeveen en ook voor de hele regio. FAGE is een prachtbedrijf en vormt een mooie aanvulling op het zuivelcluster in Hoogeveen. De komst van zo’n groot bedrijf heeft een aanzuigende werking en draagt bij aan versterking van het Drents ecosysteem.’

 

 

Bron: gemeente Hoogeveen





Laatste nieuws