Carrefour opent hi-tech winkel in Parijs (video)

PARIJS - Carrefour opent in Parijs een nieuw, kassaloos winkelconcept: Carrefour Flash 10/10. Carrefour belooft klanten dat ze in 10 seconden kunnen winkelen en maar 10 seconden nodig hebben om te betalen. 

De Franse retailgigant heeft nu ook zijn eigen Amazon Go-alternatief. Carrefour Flash 10/10 is een hi-tech, kassaloze winkel waar camera’s en sensoren registreren welke producten consumenten pakken. Om af te rekenen, hoeven klanten in de checkoutzone alleen nog hun aankopen te bevestigen en te betalen. Klanten hoeven daarna niks meer uit hun tas te halen of op de band te leggen.

In de schappen zijn 60 HD-camera's en bijna 2.000 sensoren ingebouwd. Daarmee worden klanten anoniem gevolgd als een virtuele avatar, die hen wordt toegewezen zodra ze de winkel binnenkomen. De producten die ze pakken worden automatisch gedetecteerd en vervolgens toegevoegd aan hun virtuele mandje.

Door een QR-code te scannen, krijgen klanten onmiddellijk een elektronische kassabon toegestuurd. Voor klanten die met contant geld willen betalen is er ook een automatische kassa beschikbaar.

Carrefour werkt voor de technologie samen met AiFi, een specialist in kassaloze winkels die ook al partner is van Albert Heijn en Wundermart. De opening in Parijs volgt na een test van meer dan een jaar op het hoofdkantoor van Carrefour.

 

Foto: Carrefour





Laatste nieuws