Arla ontwikkelt nieuwe technologie om eiwitten uit melk te halen

VIBY - Arla Food Ingredients heeft een nieuwe gepatenteerde technologie ontwikkeld om diverse eiwitcomponenten uit melk te halen. Het dochterbedrijf van de Europese zuivelcoöperatie stelt dat de technologie een selectie van specifieke pure melkeiwitten mogelijk maakt, zoals caseïne of specifieke serumwei-eiwitten.

Met de nieuwe techniek kunnen zeer gespecialiseerde voedingsmiddelen worden gemaakt. Te denken valt aan zeer specifieke babyvoeding, sportvoeding, producten voor ouderen of medische voeding, aldus Arla op haar website.

De scheiding van de diverse wei-eiwitten, was voorheen afhankelijk van de productie van kaas, aangezien wei een bijproduct van de kaasproductie is. Met de nieuwe technologie worden eiwitten direct uit melk gehaald in plaats van uit kaaswei. Hierdoor kunnen veel meer specifieke eiwitten uit melk worden gehaald. Arla Food Ingredients past de techniek voor het eerst toe bij de productie van biologische zuigelingenvoeding in een fabriek in het Deense Videbaek.





Laatste nieuws