Arla ontwikkelt nieuwe technologie om eiwitten uit melk te halen
bron: FoodPro Network
VIBY - Arla Food Ingredients heeft een nieuwe gepatenteerde technologie ontwikkeld om diverse eiwitcomponenten uit melk te halen. Het dochterbedrijf van de Europese zuivelcoöperatie stelt dat de technologie een selectie van specifieke pure melkeiwitten mogelijk maakt, zoals caseïne of specifieke serumwei-eiwitten.
Met de nieuwe techniek kunnen zeer gespecialiseerde voedingsmiddelen worden gemaakt. Te denken valt aan zeer specifieke babyvoeding, sportvoeding, producten voor ouderen of medische voeding, aldus Arla op haar website.
De scheiding van de diverse wei-eiwitten, was voorheen afhankelijk van de productie van kaas, aangezien wei een bijproduct van de kaasproductie is. Met de nieuwe technologie worden eiwitten direct uit melk gehaald in plaats van uit kaaswei. Hierdoor kunnen veel meer specifieke eiwitten uit melk worden gehaald. Arla Food Ingredients past de techniek voor het eerst toe bij de productie van biologische zuigelingenvoeding in een fabriek in het Deense Videbaek.
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan