Vion scoort goed op gebied van transparantie
bron: FoodPro Network
EINDHOVEN - Deze week is de Transparantiebenchmark voor de 500 grootste bedrijven in Nederland bekendgemaakt. De in 2004 opgerichte benchmark is een erkenning van het ministerie van economische zaken voor de mate van transparantie naar de maatschappij en de verslaglegging hierover. Vion behaalde dit jaar in totaal 74 punten en is daarmee koploper geworden in de sector voedsel en drank van de 500 grootste ondernemingen in Nederland. In 2017 won Vion de Kristalprijs voor haar eerste rapport als snelste stijger op de benchmark. De onderneming is in 5 jaar tijd van plaats 203 naar plaats 25 gestegen en nu dus koploper geworden in de sector.
CEO Ronald Lotgerink: “Voor onze mensen, het bedrijf en onze sector in het bijzonder is maatschappelijke transparantie heel belangrijk. Onze strategie van verantwoord ondernemen, duurzaamheid en samenwerking in ketens noemen wij Building Balanced Chains. Elke dag bouwen we aan transparante en regionale ketens die vanuit dat principe werken voor onze leveranciers, de veehouders en akkerbouwers, onze klanten en de consument. Ik ben trots dat we in 5 jaar tijd koploper zijn van de sector voedsel en drank op de benchmark van Nederland. Dit is een pluim aan alle ketenpartners die hier hun bijdrage aan leveren.”
Transparantiebenchmark
De Transparantiebenchmark is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Elke twee jaar wordt een ranglijst samengesteld naar de mate van transparantie en activiteiten op maatschappelijk vlak onder de circa 500 grootste bedrijven in Nederland. De Transparantiebenchmark is de belangrijkste ranglijst voor duurzaamheid en transparantie in MVO-verslaggeving van Nederland.
Bekijk hier het Vion MVO-verslag 2020 van Vion.
Bron: Vion
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan