JBS wordt grootaandeelhouder van Spaanse kweekvleesproducent

RIO DE JANEIRO - Het Braziliaanse vleesconcern JBS wordt ook actief op de markt voor kweekvlees door de overname van de Spaanse kweekvleesproducent Bio Tech Foods.

Bio Tech Foods gaat met de steun van JBS in Spanje een fabriek bouwen om de productie van kweekvlees te kunnen opschalen. Het bedrijf gaat ook een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor kweekvleesproductie bouwen in Brazilië. Met de plannen is een investering van 100 miljoen dollar gemoeid.  

BioTech Foods is opgericht in 2017 en heeft een proeffabriek in San Sebastián en verwacht medio 2024 de commerciële productie te kunnen starten met de bouw van een nieuwe productiefabriek. Daar is een investering van circa 41 miljoen dollar mee gemoeid. De verwachting is dat BioTech Foods vleesproducten als hamburgers, steaks, worst en gehaktballen gaat leveren.

Het Braziliaanse JBS wordt meerderheidsaandeelhouder van BioTech Foods. JBS krijgt daarmee toegang tot de technologie voor kweekvleesproductie van BioTech Foods. Het Spaanse bedrijf kan door de steun van JBS investeren in industriële verwerkingscapaciteit en kan de marketingstructuur en de verkoopkanalen van JBS benutten om producten op de markt te brengen.

De overname van BioTech Foods moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit in Spanje.





Laatste nieuws