SGS en V-Label lanceren partnerschap en brengen veganistisch en vegetarisch keurmerk naar een wereldwijd publiek

06-12 06:07 | bron: FoodPro Network

SPIJKENISSE - Met gepaste trots kondigen wij aan dat SGS en V-Label GmbH hun krachten hebben gebundeld in een partnerschap dat vegan en vegetarische authenticiteit in voeding en wijn op wereldwijde schaal zal promoten.

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van hun gezondheid, dierenwelzijn en hun verantwoordelijkheid tegenover het milieu. Dit heeft geleid tot een snelle groei van de consumptie van veganistische en vegetarische voeding, een trend die naar verwachting zal doorzetten en zelfs versnellen. Recent onderzoek voorspelt dat de wereldwijde, op plantaardig voedsel gebaseerde vegan markt tegen het einde van 2021 een bedrag van 4,2 miljard dollar zal vertegenwoordigen, een groei van 17% in slechts één jaar.

Een partnerschap dat zorgt voor een groter consumentenvertrouwen op de veganistische en vegetarische markt

V-label is het meest vertrouwde en internationaal meest erkende keurmerk voor veganistische en vegetarische kwaliteit. SGS is 's werelds toonaangevende voedingscertificeringsinstantie, met de grootste geografische voetafdruk van alle auditinstanties.

Deze bundeling van krachten zorgt voor een transparante kwaliteitsstempel voor veganistische en vegetarische consumenten over de hele wereld.

Jeff McDonald, Executive Vice-President van SGS, zegt hierover het volgende: "We zijn enthousiast over deze samenwerking, die de expertise van SGS en onze leidende positie in voedselcertificering en nalevingsprogramma's samenbrengt met V-label, het grootste en meest erkende veganistische en vegetarische keurmerk. Onze samenwerking zal ervoor zorgen dat consumenten over de hele wereld zeker kunnen zijn dat de producten die ze consumeren authentiek zijn en aan strikte normen voldoen."

"Onze samenwerking met SGS zal de ontwikkeling van nieuwe veganistische en vegetarische producten stimuleren, door producenten over de hele wereld de kans te geven om deze snelgroeiende markt te veroveren en het vertrouwen van de consument te winnen met behulp van het internationaal erkende keurmerk van V-Label en de kwaliteitsborging van SGS", aldus Renato Pichler, CEO of V-Label GmbH.

Wat zijn de voordelen van dit partnerschap?

Tot op vandaag is V-label een uniek internationaal kwaliteitssymbool voor veganisten en vegetariërs. Dit nieuwe partnerschap zal de toch al sterke erkenning van V-label naar een nog breder publiek brengen via het wereldwijde SGS-netwerk.

De V-label norm wordt ondersteund door een volledig auditeerbaar programma en standaardcriteria, evenals het V-label productkeurmerk. Als auditpartner garandeert SGS een maximale consistentie bij de implementatie van de vereisten met een streng programma voor auditortraining en -kwalificatie over de hele wereld. Klanten kunnen profiteren van een conformiteitscertificaat met daarop zowel het SGS- als het V-label logo, wat voor extra erkenning zorgt binnen de wereldwijde vegan en vegetarische markt.

Bovenal betekent het partnerschap een nog sterkere aanwezigheid en een vertrouwd label voor consumenten over de hele wereld.

Met meer dan 25 jaar ervaring in het etiketteren van producten en een jarenlange expertise op het gebied van kwaliteitsmanagement, voedseltechnologie, chemie, cosmetica en marketing, is V-Label toonaangevend in een wereldwijde beweging. Als zodanig werken ze samen met bedrijven, retailers, consumenten en actievoerders.

Neem voor meer informatie contact op met SGS.

Over V-Label

Over de hele wereld dragen nu meer dan 40.000 producten van meer dan 3.500 licentiehouders het V-label. V-label is een internationaal erkend, geregistreerd keurmerk voor het etiketteren van vegan en vegetarische producten en diensten, opgericht in 1996 in Zwitserland. Het is een betrouwbaar keurmerk voor consumenten.

Over SGS

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Wij staan bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit. SGS onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 2600 kantoren en laboratoria met meer dan 93.000 werknemers.

 

Bron: SGS - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Van Geloven voert snackproductie in Tilburg op
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Landbouwexport boven de 100 miljard, mede door hogere prijzen
21 jan Ook KTBA partner van FoodPro Network in 2022
21 jan Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
21 jan Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Grotere supermarkten pakken nog meer marktaandeel
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof
19 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
19 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan IJsselmeervisafslag in Urk boekt nieuw omzetrecord
18 jan Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier
18 jan Houben Worstenbrood en Bavaria komen met Bavaria worstenbrood
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Verbeet nieuwe voorzitter van raad van commissarissen Unilever Nederland
18 jan Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?