Supermarktketen in Kroatië accepteert online betalingen in cryptomunten

ZAGREB - Konzum maakt als eerste supermarktketen in Kroatië online betalingen met cryptomunten mogelijk. De supermarktketen wil de nieuwe betaalmethode binnenkort ook in zijn fysieke winkels introduceren.

Konzum is de grootste supermarktketen in Kroatië. Het bedrijf heeft meer dan 700 winkels in het land en telt circa 10.000 medewerkers. Sinds deze maand kunnen klanten hun online bestellingen afrekenen met cryptomunten zoals Bitcoin, Ether en Ripple. In totaal aanvaardt de retailer negen cryptovaluta.

"De introductie van cryptocurrency-betalingen is een nieuw teken dat Konzum voortdurend wereldwijde trends volgt, innovaties introduceert en de standaard zet in de detailhandel”, aldus Uroš Kalinić, lid van de raad van bestuur van de supermarktketen. “We blijven investeren in de ontwikkeling van innovaties en technologieën om de eerste keuze voor onze klanten te blijven en hen een uitmuntende winkelervaring te bieden.”

Het proces van betalen met cryptomunten is eenvoudig en vergelijkbaar met normale betalingen. Op de afrekenpagina kan de klant de betalingsoptie voor cryptocurrency kiezen en biedt het systeem hem een ​​lijst met beschikbare opties.

Vaste koers

Om de betalingen mogelijk te maken, ging de supermarktketen een samenwerking aan met Electrocoin, een lokale speler wiens PayCek-systeem een vastgelegde wisselkoers bij het begin van elke transactie garandeert. Dat biedt bescherming tegen de enorm wisselende koersen van cryptovaluta.

Konzum is niet de eerste retailer die cryptomunten accepteert. Ok bedrijven zoals Starbucks en Whole Foods doen het al.





Laatste nieuws