Printer voor vleesvervangers bijna gereed

07-12 10:17 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - In de proceshal van het gebouw Axis op de Wageningen Campus staat onder andere een apparaat dat plantaardige vleesvervangers print. De verwachting is dat de printer volgend voorjaar wordt gepresenteerd.

Wageningen University & Research ontving ruim 1 miljoen euro voor de ontwikkeling van de printer van een anonieme donateur. De opdracht was het 3D-printen van plantaardige vleesvervangers te versnellen door het maken van een formulering om met een 3D-printer een vleesvervanger te produceren van planteneiwit. Het is de bedoeling om een vegetarische burger te produceren met betere sensorische eigenschappen dan wat er nu op de markt is. Het gaat dan met name om de textuur en de sappigheid.

Gepersonaliseerde voeding

Food & Biobased Research werkt aan meer gerechten die met een 3D-printer geproduceerd kunnen worden. Recent kwam de financiering rond van twee grote projecten op het terrein van de gepersonaliseerde voeding. Samen met het bedrijfsleven gaan onderzoekers van Wageningen University & Research, TNO en de Technische Universiteit Eindhoven een apparaat ontwikkelen dat op maat gemaakte producten print voor militairen en COPD-patiënten. De Wageningse onderzoekers zijn daarbij verantwoordelijk voor de voedingstechnologische en sociale aspecten van het project.

Digital Food Printing Initiative

Naast dit project financiert NWO ook een fundamenteel onderzoekstraject van Wageningen University & Research en TNO. Hierin ontwikkelen onderzoekers een rekenmodel dat alle aspecten van het 3D-printproces omvat. Met die software is vervolgens te voorspellen of bepaalde recepten te printen zijn en de gewenste structuur van het eindproduct opleveren. De samenwerking met TNO en de Technische Universiteit Eindhoven gebeurt binnen het Digital Food Printing Initiative.

 

bron: Resource - Wageningen University & Research




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Van Geloven voert snackproductie in Tilburg op
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Landbouwexport boven de 100 miljard, mede door hogere prijzen
21 jan Ook KTBA partner van FoodPro Network in 2022
21 jan Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
21 jan Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Grotere supermarkten pakken nog meer marktaandeel
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof
19 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
19 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan IJsselmeervisafslag in Urk boekt nieuw omzetrecord
18 jan Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier
18 jan Houben Worstenbrood en Bavaria komen met Bavaria worstenbrood
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Verbeet nieuwe voorzitter van raad van commissarissen Unilever Nederland
18 jan Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?